Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Kerro se somessa -työpaja innostaa mukaan someen ja metsäkeskusteluun – katso, mistä Jandepandee ja Jätkä-Juho löytävät ideansa

tiistaina, 27.06.2023

Metsä on täynnä elämää, työtä ja tarinoita, joista kertomaan tarvitaan lisää metsäammattilaisia. Metsämiesten Säätiön kesävideosarjassa Instagramista tunnettu Janniina ”jandepandee” ja YouTube-tähti Jätkä-Juho kertovat, miksi he postaavat somessa juuri metsästä ja metsätöistä.

Metsäammattilaisia kannustetaan someen myös Suomen Metsäyhdistyksen järjestämissä Kerro se somessa -työpajoissa, joissa ideoidaan aiheita ja rohkaistaan mukaan keskustelemaan metsien käytöstä. 
Kerro se somessa -työpaja madaltaa kynnystä kertoa ja keskustella somessa kunkin omimmaksi kokemassa kanavassa omin sanoin ja omasta näkökulmasta. Henkilökohtaiset tarinat, huomiot ja mielipiteet luovat vahvoja mielikuvia ja vilkasta keskustelua. 

”Ja mikä olisikaan parempi tapa rohkaistua mukaan somen keskusteluihin, kuin pohtia siihen ideoita yhdessä muiden metsäalan ihmisten kanssa”, sanoo Suomen Metsäyhdistyksen viestinnän asiantuntija Tero Karjalainen, joka vetää työpajoja yhdessä metsäalan somepersoonana tunnetun Roope Tonterin kanssa. 

Työpajassa keskitytään sosiaaliseen mediaan, jonka kautta jokaisen metsäalan ammattilaisen on mahdollista saada viestinsä julkaistua. Osallistujia rohkaistaan omien kanaviensa käyttämiseen luovasti ja rakentavaa metsäkeskustelua käyden. Työpaja tarjoaa osallistujille myös vertaistukea: se antaa mahdollisuuden työstää omaa vaikuttamista somessa muiden metsäalalla toimivien ammattilaisten kanssa.
”Keskustelu oli hyvin antoisaa. Erityisen hyödyllisenä pidin kokemuksia ja vinkkejä, jos sattuu somemoka”, antoi yksi työpajapilottien osallistujista palautetta. 

Seuraavaksi työpaja jatkaa opiskelijoiden kouluttamista. Metsämiesten Säätiö on myöntänyt Suomen Metsäyhdistykselle apurahan ammattikorkeakouluissa ja ammattioppilaitoksissa järjestettävään työpajaan. Parhaimmillaan somekurssi vakiintuu osaksi opintoja. Nuoret metsäalan ammattilaiset voivat viedä oppia ja kokemuksiaan mukanaan tuleviin työpaikkoihinsa. 
Organisaatiot ja yritykset voivat myös tilata Kerro se somessa -työpajan suoraan Suomen Metsäyhdistykseltä.

Kuvat: Janniina ja Jätkä-Juho
Linkit videoon:  https://youtu.be/s3F3JpHPR3Q

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Anna Kauppi, Suomen Metsäyhdistys ry, anna.kauppi@smy.fi, puh. 0400702102
Kerro se somessa -työpaja

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.