Lähde metsäkoneyrittäjän matkaan päiväksi videolla

keskiviikkona, 01.03.2023

Lunta sataa ja on pimeää, kun metsäkoneyrittäjä Teemu Myller käynnistää koneensa aamulla Joensuun Kiihtelysvaarassa. Päivän mittaan valkenee, mutta lumisade jatkuu. Viime viikolla julkaistu video Metsäkoneyrittäjän päivästä vie katsojan lumisen työpäivän tunnelmaan, ja se on kerännyt viikossa jo yli 7 000 katsomiskertaa.

Metsäkoneyrittäjän päivästä kertova video on seitsemäs video hankkeessa, jolla tehdään metsäkonetyötä tunnetuksi. Metsäkonetyö tutuksi -videohankkeen noin kolmen minuutin mittaiset videot kertovat metsäkonealan eri työlajeista ja teemoista.

Hankkeessa tuotetut videot:

  1. Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen metsäkonetyössä: "Tuhansia hyviä päätöksiä luonnon puolesta joka päivä!"
  2. Metsäkoneyritys työpaikkana: "Metsäinen maisemakonttori vailla vertaansa."
  3. Metsätien kunto ja hoitaminen: "Metsätiet mahdollistavat metsätalouden toiminnan ja luonnon virkistyskäytön."
  4. Tavoitteena hyvä korjuujälki: "Harvennushakkuulla vapautetaan kasvutilaa paremmin kasvaville puille."
  5. Metsäkonealan kuljettajakoulutus: "Metsäkonealalle kannattaa hakea, jos on kiinnostusta metsään, koneisiin ja itsenäiseen työskentelyyn."
  6. Lämpöä kotimaisesta puusta: "Töitä riittää ja työntekijöitä alalla tarvitaan."
  7. Metsäkoneyrittäjän päivä: "Metsäkoneyrittäjät työllistävät noin 7000 henkilöä ympäri Suomen."

Videoilla metsäkoneala ja omaa työtänsä esittelevät koneyrittäjät ja heidän työtekijänsä, kuljettajakoulutusvideolla myös alan opettajat ja opiskelijat. Videot voi katsoa Youtubesta Koneyrittäjät-kanavalta: www.youtube.com/@koneyrittajat_official.

Metsäkonetyö tutuksi -hankkeen tavoitteena on parantaa metsäkoneyritysten tunnettavuutta eri sidosryhmille. Lisäksi halutaan herättää kiinnostusta metsäkonealan opiskelua miettiville sekä tehdä tunnetuksi alan yrittäjyyden mahdollisuuksia. Lisäksi hankkeessa esitellään erilaisia metsäkonetyön työlajeja, jotta toimialan kokonaisuus nähtäisiin selkeämmässä kuvassa. Hankkeen on rahoittanut Metsämiesten Säätiö, ja videot on kuvannut ja editoinut Akseli Muraja Photo & Video Ky.

Lisätietoja:
päällikkö, työelämä ja vastuullisuus Lauri Hyytiäinen, Koneyrittäjät ry, lauri.hyytiainen(a)koneyrittajat.fi, puh. 0409009426

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.