Lusto tarjoaa lääkkeitä metsäkeskustelun muistinmenetykseen

maanantaina, 30.01.2023

Yhteiskunnallinen metsäkeskustelu kärsii muistinmenetyksestä. Voidaksemme rakentaa hyvää tulevaisuutta, jossa eri toimijoiden metsiin liittyviä tavoitteita ja metsien merkityksiä kansalaisille saadaan sovitettua onnistuneella tavalla yhteen, meidän tulee ymmärtää metsien käyttöä ja arvoja pitkällä aikavälillä. Menneisyyden ymmärrystä tarvitaan tulevaisuustaitojen vahvistamiseen.
Suomen Metsämuseo Lusto osallistuu metsäkeskusteluun museomedialle ominaisella tavalla. Lusto on avannut lyhyissä arkistomateriaaliin ja tutkimukseen perustuvissa videoissa sellaisia metsähistorian ilmiöitä, jotka edelleen vaikuttavat metsäkeskustelussa, mutta joiden tausta ja merkitys on unohtunut.

Mistä olikaan kyse 1800-luvun metsien loppumisen pelossa? Miksi sotien jälkeen pyrittiin puulla parempiin päiviin? Miten metsänomistus oikein saikaan alkunsa? Videoita julkaistaan alkuvuodesta 2023, ja ne on tarkoitettu vapaaseen käyttöön ja levitykseen. Luston lääkkeet metsäkeskustelun muistinmenetykseen sopivat opetusmateriaaleiksi, keskustelunavauksiksi tai kaikille metsistä ja metsäkulttuurista kiinnostuneille.

Käsikirjoituksesta, kuvatoimituksesta ja editoinnista vastaavat Luston asiantuntijat. Tuotantoyhteistyötä on tehty SamiEdun ja Janze Oy:n kanssa. Videoiden musiikin ovat säveltäneet Joni Virtanen ja Ashen Simian. Kertojana toimii näyttelijä Tommi Korpela. Hankkeen on kokonaisuudessaan rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
Kehittämisjohtaja Leena Paaskoski, Suomen Metsämuseo Lusto, leena.paaskoski(a)lusto.fi, puh. 050 3669552

https://lusto.fi/ajankohtaista/laakkeita-metsakeskusteluun/
https://www.youtube.com/watch?v=LIxpS4sktNU
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.