Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

MEOL metsäalan opiskelijoiden yhdistäjänä

perjantaina, 09.02.2024

Metsäalan Opiskelijat ry toimii metsätalousinsinööriopiskelijoiden etujen valvojana sekä edistäjänä. Etenkin opintojen laadukkuus ja opiskelijoiden kannustaminen verkostoitumiseen ovat tärkeitä tavoitteita MEOLille. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan myös opiskelijoiden harjoittelupalkkauksiin yhdessä Meton kanssa. Vuonna 2023 lisäsimme ainejärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia MEOLissa. Ainejärjestöiltä pyydettiin aiempaa aktiivisempaa osallistumista mm. Konkelo -lehtemme sisällön tuottamisessa, sekä Metsäkansan Sankari -stipendin jakamisessa. Lisäksi ainejärjestöt toteuttivat perinteiset Kesä- ja Talvikisat menestyksekkäästi.

Talvikisat järjestettiin ensimmäistä kertaa koronapandemian jälkeen Mikkelissä. Kesäkisat järjestettiin puolestaan Evon metsäopistolla, jossa valittiin vuoden 2024 uusi hallitus. Yhdistyksen tietosuojaa parannettiin huomattavasti loppuvuodesta tehdyn sähköpostiuudistuksen myötä. Lisäsimme tiedotusta sosiaalisessa mediassa esimerkiksi Tutustu hallitukseen -somekampanjan sekä Hallitusohjelman vaikutus opiskelijoihin -tiedotuksen myötä. Hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisia kokoustamaan ja edustamaan metsäalan opiskelijoita erilaisissa tilaisuuksissa. He ovat vaikuttaneet opiskelijaedustajina mm. Meton hallituksessa, Meton paikallisosastoissa, Metsäkoulutus ry:ssä, Suomen Metsäurheiluliitossa sekä International Forestry Students’ Association:ssa (IFSA).

Tutustumiskäyntejä tehtiin Stora Enson pääkonttorille sekä Eduskuntaan. Kansainvälistä yhteistyötä saatiin tiivistettyä IFSA:n kanssa ja näin parannettua myös kansainvälistä näkyvyyttä entistä enemmän. Kuluneella kaudella aloitettiin myös vuosien tauon jälkeen Käpyristeilyn suunnittelu ja valmistelu yhdessä Meton, ainejärjestöjen, työelämäedustajien sekä yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Risteily järjestetään huhtikuussa 2024.

Käpyristeily on Suomen suurin metsäalan opiskelijoiden tapahtuma, joka on järjestetty joka toinen vuosi. Metsämiesten Säätiön myöntämän tuen ansiosta olemme saaneet panostettua enemmän opiskelijoiden
verkostointiin ja yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. MEOL näkyy nyt entistä paremmin metsäalan opiskelijoille ja opiskelijoilla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa yhdistyksen toimintaan.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Salla Hakala, MEOL - Metsäalan Opiskelijat ry, pj(a)meol.fi, puh. 0407075639
www.meol.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.