Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäalan näkyvyys lisääntyi Metsä- ja Retkeilytapahtuman sekä sometuksen avulla

keskiviikkona, 05.07.2023

Vastuullinen, trendikäs ja kiinnostava metsäala somessa -viestintähankkeen tavoitteena on ollut 1)Vahvistaa metsäalan tunnettuutta ja arvostusta sekä 2) Lisätä alan vetovoimaisuutta ja innostaa alalle lisää opiskelijoita (etenkin naisia).

Hankkeessa lisättiin metsäalan tunnettuutta ja arvostusta somettamalla, kirjoittamalla blogeja, käymällä kouluvierailulla, järjestämällä avoimet ovet Evolla helmikuussa sekä järjestämällä Evon Metsä ja
Retkeilytapahtuma 27.5.2023. Perinteisempää näkyvyyttä toteutettiin kouluvierailuilla ja Evon metsätalousyksikön avointen ovien järjestämisellä. Hankkeessa jalkauduttiin kouluihin (yli 10 kouluvierailua) kertomaan metsäalasta ja houkuteltiin etenkin tyttöjä alalle mukaan alalle. Ehkä tästä syystä metsäalan koulutukseen HAMIin oli ennätysmäärä hakijoita ja syksyllä 2023 alkaa uusi noin 20 henkilöä käsittävä metsuriopiskelijoiden porukka Evolla.

Metsäalasta, opiskelijoista, metsän kestävästä vaikutuksesta, naisopiskelijoita, uusista sähköisistä koneista ja laitteista sekä metsämatikkaprojektista tehtiin 15 blogia, jotka julkaistiin HAMIn blogisarjassa. Blogeissa mainittiin Metsämiesten Säätiö, sekä tehtiin linkki säätiön www-sivuille. Lisäksi lisättiin hashtag #mmsaatio.

Naisasiaa nostettiin kahdessa eri blogissa ja yksi monimuoto-opiskeluun hakeutunut nainen kertoi, että hän rohkaistui hakemaan, kun oli lukenut naisopiskelijasta kertovan blogin. Hanke oli näkyvissä myös HAMIn Evon Metsä- ja Retkeilytapahtumassa. Tapahtumassa oli noin 50 näytteilleasettajaa. Yleisöä tuli paikalle noin 1400 henkilöä. Metsä- ja retkeilytapahtumassa oli kiinnostavaa ohjelmaa tarjolla sekä metsäalan ammattilaisille että luonnosta kiinnostuneille retkeilijöille sekä suurelle yleisölle. Evon kampus ja retkeilyalue tarjosivat hienot puitteet ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle.
Hankkeen aikana järjestettiin Evon uusi aika -hankkeen toimesta naisten moottorisahaveiston kurssi.

Koulutukseen saatiin mukaan yli 10 moottorisahaveistosta innostunutta naista. Yksi naisista uskaltautui mukaan toukokuun Metsä – ja retkeilytapahtuman veistokisaan. Hän veisti kisassa ketun, jonka sai heti myytyä tapahtumassa eteenpäin. Hänestä sometettiin mm. Hami_fi ja mmsaatio -facebook-sivustolla. Hankkeessa ostettiin ostopalveluna innokaan Youtubettajan (metsäalan opiskelija) videoita.
Metsämiesten Säätiö oli rahoittamassa hanketta.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, kirsi.sippola(a)hami.fi, puh. 0505745063
Toimialajohtaja Kari Saarelma, Hämeen ammatti-instituutti, kari.saarelma(a)hami.fi
https://hami.fi/trendikas-metsaala/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.