Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäopiskelijoiden kenttäkurssi Islannissa

perjantaina, 11.08.2023

Helsingin yliopiston metsätieteiden osasto järjesti yhdessä Islannin maatalousyliopiston kanssa viikon mittaisen kenttäkurssin Islannissa kesäkuussa 2022. Kurssi oli kaksiosainen. Kurssin ensimmäisen osan aiheena olivat rahkasammalet, ja tälle osuudelle osallistui sekä suomalaisia että islantilaisia opiskelijoita. Toisen osan aiheena oli Islannin geologia ja kasvillisuus, ja tähän osuuteen osallistuivat vain suomalaiset opiskelijat.

Opiskelijoiden tehtävänä oli kurssin ensimmäisellä osuudella mitata kasviruutukoealoja, joiden alalta rahkasammalet määritettiin mikroskooppia apuna käyttäen. Kurssin toisesta osuudesta opiskelijat kirjoittivat parityönä esseet, jotka julkaistaan myöhemmin syksyllä 2023 Suo-lehdessä.

Kurssille osallistui yhteensä kymmenen opiskelijaa Suomesta ja viisi opiskelijaa Islannista. Opettajia oli Suomesta Harri Vasander ja Kari Minkkinen, Islannista Hlynur Óskarsson, sekä yksi vieraileva tutkija Ruotsista, Fia Bengtsson.

Opiskelijoiden kommentteja kurssista:
Saija Papunen: "Kurssi oli monipuolinen ja opetus erittäin laadukasta. Matka tarjosi etenkin sukkession vaiheisiin sekä haasteisiin näkökulman, jollaista on vaikea saavuttaa muualla."
Otto Liutu: "Viikon aikana näin Islantia ja opin uutta ainakin kuukauden edestä. Reissu oli erinomaisesti järjestetty, ja Islanti on kaikin puolin myyttinen maa!"

Kurssista julkaistiin myös YouTubeen 25 minuutin mittainen minidokumentti, joka käsittelee kurssia sekä ekologista sukkessiota. 

Dokumentti on katsottavissa tämän linkin takaa:
https://www.youtube.com/watch?v=EPIOr3zRlJo

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.