Metsäurheiluvuosi 2022 – pikkuhiljaa kohti normaalia

tiistaina, 03.01.2023

Koronaepidemian jälkeen metsäurheilu on pikkuhiljaa palautumassa kohti normaalia, vaikka epidemia edelleenkin vaikutti vuoden 2022 toimintaan. Molemmat metsäammattilaisten SM-kisat pidettiin ja lisäksi metsäurheilupiirit järjestivät 14 talvikisaa ja 18 kesäkisaa. Kisat ovat oiva paikka eri organisaatioiden metsätoimihenkilöiden väliselle vuorovaikutukselle.

Kaikkien tukkilaislajien SM-kisat pidettiin heinäkuussa Kuhmossa. SM-kisojen järjestäjien taloudellista riskiä pyritään helpottamaan ja joka lajin kolmelle parhaalle jaetaan Suomen Metsäurheiluliiton tukinuittajamitalit. Suomen Metsäurheiluliitto myöntää tukkilaislajien SM-kisat ja ylläpitää lajisääntöjä. Evijärvellä järjestettiin kesällä 23 kertaa opetusta tukkilaislajeissa. Opetus järjestettiin jokivarteen muutama vuosi sitten rakennetun uittomieskämpän rannassa. Tavoitteena on saada uusia ja etenkin nuoria harrastajia lajin pariin. Tämä muutaman vuoden jatkunut opetustoiminta onkin tuottanut kiitettävää tulosta. Metsäväen EM-talvikisoja ei pidetty koronaepidemian takia, mutta EM-suunnistukset järjestettiin Italiassa kesäkuun lopulla. Suomen joukkueen koko jäi silti koronasta ja muusta maailman epävakaisuudesta johtuen vielä poikkeuksellisen pieneksi. SMUL organisoi kansainvälisten kisamatkojen järjestämisen ja turvaa siten kansainvälisen vuorovaikutuksen jatkumisen.

Metsäopetuksen SM-kisoja ei pidetty ja näin ollen kyseisten kisojen opiskelijastipendit jäivät jakamatta. Metsäammattilaisten SM-kesäkisoissa opiskelijastipendi jaettiin, mutta talvikisassa ei ollut molempina kisapäivinä osallistuneita opiskelijoita. Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan metsätaitokisoihin ja kehittämään arviointi- ja vuorovaikutustaitojaan.

Metsäurheiluliiton kotisivuja päivitetään muutaman kerran kuukaudessa.

Vuonna 2022 Suomen Metsäurheililiitto ry. on keskittynyt metsänomistajien SM-kisojen järjestelyjen kehittämiseen ja turvaamiseen. Asian tiimoilta on pidetty palavereja MTK:n, metsänhoitoyhdistyskentän ja SMUL:n välillä. Lisäksi SM-kesäkisojen yhteydessä pidettiin ylimääräinen kokous metsäurheilupiirien edustajille. Kehitystyötä jatketaan vuonna 2023.

Suomen Metsäurheiluliitto ry. käyttää Metsämiesten Säätiöltä saamansa apurahan kansainvälisten kisamatkojen ja tukkilaiskisojen organisointiin, metsäalan opiskelijoiden arviointitaitojen kehittämiseen ja tiedottamiseen. Apurahalla pyritään turvamaan kisaperinteiden jatkuminen ja pyritään saamaan nuoria toimintaan mukaan.

Suomen Metsäurheiluliiton kotisivut löytyvät osoitteesta smul.fi
Lisätietoja:
Sihteeri-rahastonhoitaja Johanna Perkkalainen, Suomen Metsäurheiluliitto ry., johanna.perkkalainen(a)mhy.fi,
puh. 0405552629
puheenjohtaja Antti Alho, Suomen Metsäurheililiitto ry., antti.alho(a)mhy.fi, puh. 0400264395

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.