Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Opinto-ohjaajien käyttöön tulossa tietopaketti metsäalan opinnoista ja työmahdollisuuksista

perjantaina, 01.12.2023

Metsäala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ympäri Suomen. Alan ammattilaisista on kuitenkin pulaa ja tilanteen pelätään tulevina vuosina pahenevan.

Uhkaavaa työvoimapulaa voidaan torjua lisäämällä nuorten tietoisuutta metsäalan opiskelu- ja työmahdollisuuksista. Tärkeitä tiedonjakajia ovat yläkoulujen ja lukioiden opinto-ohjaajat, joiden käyttöön on valmistumassa metsäalan opiskelu- ja työmahdollisuuksista kertova tietopaketti. Tietopaketti toteutetaan niin, että sen avulla opinto-ohjaajien on vaivatonta esitellä nuorille opintoja ja ammatteja. Tietopaketti julkaistaan helmikuun 2. päivä ja tarkempia tietoja julkaisutilaisuudesta löytyy muun muassa vuoden 2024 tammikuussa ilmestyvästä Metsämiesten Säätiön uutiskirjeestä.

Tietopaketin toteuttaa Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle-hanke. Hankkeen toteutuksesta vastaa Suomen metsäkeskus. Hankkeessa ovat mukana myös läntisen Suomen metsäopetusta antavat oppilaitokset, jotka suunnittelevat ja toteuttavat nuorille ja heidän vanhemmilleen suunnattuja metsäopintoja esitteleviä tapahtumia.

Myös metsäalan toimijoita on haastettu hankkeeseen mukaan tarjoamaan kouluille tet-harjoittelupaikkoja ja vierailukäyntejä metsäalan työpaikkoihin. Eri tahojen yhteistyöllä tieto metsäalan monipuolisista mahdollisuuksista saadaan leviämään mahdollisimman kattavasti opinto-ohjaajien ja nuorten keskuuteen.

Hanketta rahoittaa Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Minnamari Tuovinen, Suomen metsäkeskus, minnamari.tuovinen(a)metsakeskus.fi, puh. 040 525 3676
www.metsakeskus.fi/fi/hankkeet/tulevaisuuden-osaajaksi-metsaalalle

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.