Puunveistoa moottorisahalla

tiistaina, 28.02.2023

Vuoden 2022 SM moottorisahaveistokilpailut peruuntuivat Mäntyharjulla Kilpailupäälikön vakavan sairastumisen takia. Kilpailut siirrettiin Keiteleelle 8.-9.7.22.

SM tapahtumaan osallistui myös kaksi kansainvälistä veistäjää (Tanskasta ja Kataloniasta). Wood Carving Tour ei kaikista ennakkojärjestelyistä huolimatta onnistunut ja kaksi osallistujaa ohjattiin Keiteleelle SM kilpailun yhteyteen. SM kilpailuun osallistui 10 suomalaista veistäjää. Kilpailutyöt on Keiteleellä sijoitettuna kunnan ohjaamiin paikkoihin.

Puunveistotapahtumia kansallisesti järjestettiin Elimellä, Lieksassa, Kivijärvellä ja Lustossa. Tapahtumissa oli 4- 16 veistäjää ympäri Suomea. Tapahtumat kiinnostivat myös hyvin yleisöä. Varsinkin Lustossa metsäkullttuuripäivillä oli paljon yleisöä.

Metsämiesten Säätiön avustus antoi mahdollisuuden huomioda vuonna 2022 useampi tapahtuma ja näiden tahojen kanssa toivottavasti yhteistyö Puunveistäjät ry:n kanssa jatkuu.

Tapahtumat ovat pienillä paikkakunnilla ja tapahtumien jatkuvuus on sidottu rahoitukseen. Palautteen perusteella ainakin pieniä puunveistoon kylvettyjä siemeniä jäi itämään.

Lisätietoja:
sihteeri Marika Wallden, Puunveistäjät ry, artmarika(a)gmail.com, puh. 0503571705
www.puunveistajatry.fi
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.