Suomalaisen metsätyön ja metsäsuhteen jatkumo keskiössä Puuyhdistyksen videokampanjassa

keskiviikkona, 11.01.2023

”Suomalaisten suhde metsään on muutoksessa. Erilaiset intressit ja mielipiteet metsää ja puita kohtaan käyvät kovaakin vuoropuhelua, mikä vaikuttaa metsiemme hoitoon, käyttöön ja päätöksentekoon. Jotta tulevillakin sukupolvilla olisi hyvinvoivat metsät rakentamassa taloudellista ja henkistä hyvinvointia, haluamme osaltamme tuoda esille ja vahvistaa suomalaisten metsäsuhdetta sekä vahvistaa metsätyön arvostusta”, kertoo videohankkeen taustoista Puuyhdistyksen toiminnanjohtaja Tanja Koukkula.

Hanke oli jatkoa Metsämiesten Säätiön vuonna 2021 rahoittamalle Metsätyö on toinen luontoni -hankkeelle, jonka tavoitteena oli lisätä metsätyön tunnettuutta sosiaalisen median kautta. Uuden hankkeen tavoitteena oli videoiden avulla pureutua modernin metsätyön juurille, tuoda esille metsäsuhdetta ja kykyä sekä hyödyntää metsää että kunnioittaa metsäluontoa ja luonnon monimuotoisuutta.

Pääosin Northern Forest & Wood ry:n, tuttavallisemmin Puuyhdistyksen, rahoittama Metsäperintömme kulkee hyvissä käsissä -videokampanja, on jäsenyritysten yhteinen ponnistus. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 24 000 euroa, josta Metsämiesten säätiön osuus 8 000 euroa.

Lähtökohtana oli edellisvuotisen videohankkeen pohjalta tuoda esille puun tarina ennen ja nyt. Aiheina videoilla olivat kulotus, metsän käyttö, puunkuljetus, puurakentaminen, puutuoteteollisuus ja kiertotalous kaukolämmön näkökulmasta. Videohanketta varten luotiin konsepti, jolla toteutettiin videoiden käsikirjoitukset ja kuvaussuunnitelma. Konseptin johtavana ajatuksena oli tuoda esille nykytilanne, menneisyys, aikakausien kohtaaminen ja tulevaisuuden visio. Videot pidettiin lyhyinä ja kerronta tiiviinä.

Materiaalin tuotti oululainen Viestintätoimisto Hauki Media Oy, jolla on paljon kokemusta metsä- ja puutoimialan tuotannoista sekä myös alueellista asiantuntemusta. ”Haastateltavat ja kuvauskohteet löytyivät helposti, ja yhteistyö Puuyhdistyksen ja kuvattavien kanssa sujui erinomaisesti. Mielestäni videot tuovat hyvin esille metsätyön ja puun käytön historian ja jatkumon tähän päivään ja tulevaisuuteen. Samalla ne tuovat esille työn ja alan kehittymisen ja teknistymisen rikkomatta punaista lankaa: arvostusta suomalaista metsää ja puuta kohtaan” kertoo Kati Jurkko Hauki Mediasta.

Materiaali julkaistiin Puuyhdistyksen sosiaalisen median kanavilla Facebookissa, Instagramissa sekä
Youtubessa, jossa ne ovat edelleen nähtävillä.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Tanja Koukkula, Northern Forest & Wood ry, tanja.koukkula(a)puuyhdistys.fi, puh. 040 676 4016
https://www.youtube.com/@northernforestwood2722/featured
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.