Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Toimittajat saivat Itä-Suomessa rautaisannoksen metsätietoa

keskiviikkona, 13.12.2023

Metsämiesten Säätiön tukema ympäristötoimittajien opintomatka Itä-Suomeen antoi osallustujajoukolle rautaisannoksen metsätietoutta. Sitä taatusti hyödynnetään toimittajien kirjoituksissa ja metsätuntemuksena ylipäätään. Konkreettisesti prosesseihin tutustuen tiedämme nyt, kuinka kierrätysmetalli muuttuu esimerkiksi Fiskarsin kirveeksi (Ovako), kuinka Imatran kautta uitettiin puutavaraa (ELY-keskus), millaista on Lappeenrannan kaupungin metsänhoito, mitä kaikkea Itä-Suomen metsissä tutkitaan (Luke), kuinka laaja-alaista metsäkulttuuri on (Lusto), miten paperitehdas toimii (Stora Enso), paperissa voi olla seassa muutakin kuin puuta (Nordkalk) ja millaista luontoa metsineen Punkaharjun lähialueilta löytyy. Kävimme Punkaharjulla katsomassa Suomen pisintä puuta (lehtikuusi) ja Hannu Siitonen esitteli meille kuukkeli-dokumentin.

Reissun annista on jo jalostunut artikkeleita ja blogikirjoituksia sekä paljon kuvia. Ja jatkossa juttuvinkkejä hyödynnetään varmasti lisää. Matkalle osallistui 16 toimittajaa. Edustusta mm. Maaseudun Tulevaisuudesta, Yleltä ja freelancereita, jotka tekevät sisältöä laajaan skaalaan eri medioita.

Lisätietoja:
toimittaja Katja Lamminen, Viestimedia Oy, MT, katja.lamminen(a)mt.fi, puh. 0405522448
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.