Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tulevaisuuden osaajat

tiistaina, 05.12.2023

Metsäalan monitasoinen työntekijäpula vaatii alan vetovoimaisuuden tukemista kaikilla koulutusasteilla, varsinkin Itä-Suomessa, muuttuneen toimintaympäristön vuoksi. On myös tärkeää rakentaa yhteistyön kautta pysyviä synergiatoimintoja koulutusasteiden välillä. Siksi Itä-Suomessa sijaitsevaa vahvaa metsäalan laaja koulutusklusteria ja sen vetovoimaisuutta on tärkeä tukea yhteisviestinnän muodossa. Tulevaisuuden osaajat hankkeen avulla tuettiin metsäsektorin koulutusasteiden koulutusten yhteistä näkyvyyttä, metsäelinkeinon elinvoimaisuutta, yhteistyörakenteita sekä koulutusasteiden välisten opintoväylärakenteiden tietoisuutta Silva Metsänäyttelyssä 8.-9.9.2023 Joensuussa.

Tapahtuma-alueella esiteltiin metsäsektorin opiskelumahdollisuuksia kaikilla koulutusasteilla, tukien samalla myös jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia vastaten sektorin työvoimatarpeisiin. Silva metsänäyttelyssä oli esillä metsäpääkaupunki teemaan sopien metsäalan koulutusväylä alkaen Riverian ammatillisesta, jatkuen Karelia-ammattikorkeakoulu kautta Joensuun yliopiston metsätiedekunnan School of Forest Sciences asti.

Koulutusasteiden monimuotoisia koulutusmahdollisuuksia tuotiin esille kaikkien toimijoiden osastoilla. Toiminnassa oli myös mukana myös Metsäkoulutus ry sekä Maaseutuammattiin ry Tapahtumassa järjestettiin paneelikeskustelu kaikille messuvieraille yhteistyössä Metsäkoulutus ry:n kanssa. Paneeli keskustelun aiheena oli: Metsäalan mahdollisuudet nuorille, moderaattorina toimi Anssi Niskanen,
Metsäkoulutus ry hallituksen puheenjohtaja. Paneeliin osallistuivat;

  • Jarkko Pesonen, opiskelijaedustaja MTI, MMM
  • Mikko Saarimaa, tiimipäällikkö, Riveria
  • Ari Talkkari, yliopettaja, Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Kalle Kärhä, professori, Itä-Suomen yliopisto (UEF)
  • Sari Koivula, ilmasto- ja metsäasiantuntija, Pohjois-Karjalan maakuntaliito
  • Johanna Simanainen, ostopäällikkö (Joensuun tiimi) Stora Enso
  • Janne Tahvanainen, toimitusjohtaja, Karjalan Metsä ja Energia Oy

Tapahtumalla saatiin koko metsäsektorille näkyvyyttä, vetovoimaisuutta sekä tuettiin Itä-Suomen metsäkoulutusklusterin synergiatoimintojen kehittymistä, luoden vahvempaa ja konkreettisempaa pohjaa tulevaisuuden haasteisiin.

Silva Metsänäyttelyn järjestäjien mukaan kävijöitä oli kaiken kaikkiaan noin 38 000 Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö

Lisätietoja:
tiimipäällikkö Mikko Saarimaa, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria, mikko.saarimaa(a)riveria.fi, puh. 0503497172
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.