Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opinnot Skotlannissa

tiistaina, 04.07.2023

Maaliskuun 11. päivä matkustin Skotlannin Ylämaalle, Invernessiin suorittamaan metsäalan vaihto-opintoja. Opiskelin kolmen kuukauden ajan Scottish School of Forestryssa. Opintoihin kuului neljä erillistä kurssia: Nursery Productions; Woodland Ecology; Urban Woodland and Green Space, ja Silviculture Systems.

Opinnot olivat sekä teoreettisia, että käytännönläheisiä. Vietimme paljon aikaa paikallisissa metsissä, joissa meille eri asioita opettivat niin vakituiset opettajamme, kuin vierailevat luennoitsijatkin. Suoritin kolme eri tenttiä, pidin yhden esityksen ja kirjoitin monen monta raporttia eri aiheista. Vaihtoaika paransikin huomattavasti englannin kielen taitojani: kirjoittamista, puhumista, luetun ymmärtämistä, kuten myös skotlantilaisen murteen kuullun ymmärtämistä. Tutustuminen hyvin erilaisen maan hyvin erilaiseen metsätalouteen antoi huomattavaa perspektiiviä tulevaan työelämään. Skotlannissa esimerkiksi metsänomistusrakenne on hyvin erilainen kuin Suomessa. Tavalliset ihmiset eivät omista metsää, vaan suurin osa maista kuuluu rikkaille tilallisille ja aatelisille.

Kävi myös ilmi, että skotlantilaiset eivät juurikaan käytä raivaussahaa ja kadehtivat suomalaista koivua ja sitä miten hyvin se meillä kasvaa. Vaihtojakso antoi minulle lisää itsevarmuutta sekä vuorovaikutus- ja
selviytymistaitoja, jotka tulevat olemaan työelämässä hyvin olennaisia. Vuokrasimme asunnoksi paritalon puolikkaan Scorguien kaupunginosasta. Metsämiesten Säätiöltä saatu apuraha kattoi lähes kokonaan kolmen kuukauden asumisen Skotlannissa, ja olikin siksi erittäin tärkeä. Kotiin palasin kesäkuun toinen päivä, viisaampana, täynnä kokemuksia ja valmiina kohtaamaan tulevat haasteet.

Lisätietoja:
Opiskelija Mira Kungas Hämeen ammattikorkeakoulu, mira.kungas(a)student.hamk.fi
Instagram: @evolta_skotlantiin

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.