Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Ainutlaatuinen puutyöpajatoiminta jatkui Joensuun Rantakylässä

maanantaina, 18.01.2016

Puutyön Taitajat ry pitää yllä Joensuun Rantakylässä kaikille puutöiden tekemisestä kiinnostuneille avointa puutyöpajaa. Yhdistyksen keskeisenä päämääränä on puukäsityöperinteen säilyttäminen, elvyttäminen ja siirtäminen sukupolvelta toiselle elävänä kulttuuriperintönä. Toiminnalla on myös vahvat sosiaaliset perusteensa sen tarjotessa vapaa-ajan toimintaa ja kohtaamispaikan erilaisille ryhmille, kuten eläkeläisille, sotaveteraaneille, työttömille ja kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita puutöiden tekemisestä. Puutyöpajatoiminta on aloitettu v.1999 ja se on ainutlaatuista Suomessa.

Vuonna 2015 yhdistyksen jäsenistä 53 henkilöä käytti puutyöpajan tiloja ja palveluja hyödykseen. Sen lisäksi muita puutyöharrastajia oli noin 30. Harrastajat valmistivat monenlaisia puutuotteita, kuten esimerkiksi huonekaluja, soittimia ja keittiötarvikkeita. Lisäksi pajalla korjattiin ja entisöitiin vanhoja puuesineitä.

Tavoitteena toimintavuodelle 2015 oli saada lisättyä yhdistyksen tunnettavuutta. Rantakylän puutyöpajasta saatiinkin kaksi lehtikirjoitusta: Viikko Pohjois-Karjala 23.4.2015 ja Karjalan Heili 13.12.2015. Lisäksi syksyllä hankittiin ilmoitustilaa Sanomalehti Karjalaisen järjestöliitteeseen.

Puutyöharrastustoiminnan ylläpito oli haasteellista nykyisten laajojen harrastusmahdollisuuksien vallitessa. Tavoitteena on jatkossa entistä pontevammin saada lisää harrastajia puutöiden pariin.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Hannu Järvinen, Puutyön Taitajat ry, hannumt.jarvinen(at)elisanet.fi

www.jelli.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.