Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Kansainvälinen XX kuvanveistoviikko Kemijärvellä 22.-28.6.2015

perjantaina, 07.08.2015

Kemijärvellä on järjestetty kaikkiaan 20 kuvanveistotapahtumaa, joihin on osallistunut yli 300 ammattikuvanveistäjää 58 maasta. Kemijärvelle on tapahtumien aikana syntynyt yli 400 veistoksen modernin puukuvataiteen kokoelma, joka on lajissaan Pohjoismaiden laajin.

Kuvanveistoviikot tapahtuman järjestää Kemijärven Kuvanveistoviikot ry, joka on toiminut vuodesta 1985. Yhdistyksen tarkoituksena on kuvanveiston, kansainvälisen näyttelytoiminnan ja kulttuurimatkailun edistäminen.

Kemijärven XX Kuvanveistoviikolle 22.6.-28.6.2015 osallistui 15 ammattikuvanveistäjää 10 eri maasta - Kanadasta Kiinaan. Veistäjät työskentelivät viikon ajan Taivaan Tulien Aukiolla Kemijärven kaupungin keskustassa. Kuvanveistoviikolla teokset toteutetaan julkisesti, jolloin yleisöllä on mahdollisuus seurata taiteilijoiden työskentelyä ja tutustua heihin henkilökohtaisesti. Viikon aikana syntyneet veistokset ovat esillä Kemijärven kulttuurikeskuksessa 31.8.2015 saakka. Samassa yhteydessä on esillä näyttely yhdistyksen toiminnasta kolmen vuosikymmenen ajalta.

Lisäksi yhdistys järjesti koostenäyttelyn aikaisempien kuvaveistoviikkojen teoksista 8.6.-31.7.2015 Puustellin taidekeskuksessa Kemijärvellä. Myös Kemijärven taiteilijaresidenssissä on kuvanveistoviikkojen näyttely auki läpi vuoden.

Kuvanveistoviikot koetaan tärkeänä kansainvälisenä kulttuuritapahtumana, jonka juuret ovat Perä-Pohjolaisessa metsäkulttuurissa. Tapahtumaan valitaan 15-20 ammattikuvanveistäjää hakemusten perusteella. Symposium järjestetään joka toinen vuosi.Tapahtuma sai paljon kiitosta sekä taiteilijoilta ja yleisöltä. Veistoksiin ja kuvanveistoviikkoihin voi tutustua yhdistyksen kotisivuilla www.kemijarven-kuvanveistoviikot.fi.

Metsämiesten Säätiön apurahan turvin tapahtuma kyettiin toteuttamaan, samoin kuvanveistoviikkojen kolme laajaa näyttelyä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Petri Kärri, Kemijärven Kuvanveistoviikot ry, petri.karri(at)taote.inet.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.