Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Positiivinen vire metsäurheiluvuotena 2018

torstaina, 03.01.2019

Vuoden 2018 aikana järjestettiin kahdet metsäopetuksen ja kahdet metsäammattilaisten SM-metsätaitokisat. Sekä talvella että kesällä Suomelta osallistui joukkue Metsäväen EM-kisoihin. Tukkilaisten SM-kisat järjestettiin kaikkien lajien osalta Iin Raasakkakoskella. 

Metsäammattilaisten SM-kisat järjesti talvella KUMU ja kesällä PPMU. Perjantain pikakisa keräsi talvella 124 ja kesällä 141 osallistujaa. Pikakisat keräävät hyvin osallistujia, mutta sillä ei ole edelleenkään onnistuttu lisäämään nuorten kiinnostusta lajia kohtaan. Kansallisia talvikisoja järjestettiin 16 kpl ja kesäkisoja puolestaan 13 kpl. Kisat ovat oiva paikka eri organisaatioiden metsätoimihenkilöiden väliselle vuorovaikutukselle.

Metsäopiskelijoiden SM-talvikisat pidettiin Tampereella helmikuussa ja SM-kesäkisat Evolla syyskuussa. Molemmissa kisoissa oli sekä yleinen- että taitosarja. Myös metsäammattilaisten SM-kisoihinkin osallistui opiskelijoita, joten näidenkin kisojen opiskelijastipendit saatiin jaettua, vaikka nuorten määrä kisoissa on edelleenkin hälyttävän vähäinen. Suomen Metsäurheiluliiton sääntöjen mukaisin opiskelijastipendein opiskelijoita kannustetaan osallistumaan metsätaitokisoihin ja kehittämään arviointi- ja vuorovaikutustaitojaan.

Suomalaisista metsänomistajista ja metsäammattilaisista koostunut 44 hengen joukkue osallistui tammi-helmikuun vaihteessa Italian Anterselvassa pidettyihin Metsäväen 50. EM-hiihtoihin. Metsäväen 25. EM-suunnistuksissa, jotka pidettiin elokuussa Latvian Siguldassa, oli suomalaisilla 20 hengen joukkue. Suomalaiset menestyivät molemmissa EM-kisoissa hyvin ja kisamatkat olivat onnistuneita. Suomen Metsäurheiluliitto organisoi kansainvälisten kisamatkojen järjestämisen ja turvaa siten kansainvälisen vuorovaikutuksen jatkumisen. 

Heinäkuussa käytiin kaikkien tukkilaislajien SM-kisat Iin Raasakkakoskella. Kisoissa oli kiitettävästi mukana myös nuoria lajin harrastajia. Tukkilaistaidot ovat metsäperinnettä parhaimmillaan ja niiden jatkumisen turvaaminen erittäin tärkeää. 

Suomen Metsäurheiluliitto ry. käyttää Metsämiesten Säätiöltä saamansa apurahan kansainvälisten kisamatkojen ja tukkilaiskisojen organisointiin, metsäalan opiskelijoiden arviointitaitojen kehittämiseen ja tiedottamiseen. Apurahalla pyritään turvamaan kisaperinteiden jatkumista myös tulevaisuudessa ja pyritään saamaan nuoria toimintaan mukaan.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Antti Alho, Suomen Metsäurheililiitto ry, antti.alho(at)mhy.fi

Sihteeri-rahastonhoitaja Johanna Perkkalainen, Suomen Metsäurheiluliitto ry,
johanna.perkkalainen(at)mhy.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.