Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Puunveistäjät ry: ”Tietoa ja taitoa kansainvälisesti yhteistyössä”

maanantaina, 02.03.2020

Moottorisahalla taidetta tekemisen tunnetuksi tuomista on edesauttanut moottorisahaus veiston SM kilpailut,jotka on Puunveistäjät ry määritellyt kiertäväksi tapahtumaksi eri paikkakunnille ympäri Suomea. Sama paikkakunta voi saada tapahtuman vain hyvin poikkeuksellisesti, vähintään viiden vuoden välein.

SM-kilpailut on aikaisemmin järjestetty Iisalmessa ja vuonna 2015 ne järjestettiin Ähtärissä. Sen jälkeen alkanut kierto muille paikkakunnille kuten Lusto, Ilomantsi ja Heinola. Vuonna 2019 kilpailtiin Parkanossa Pirkanmaan erämessujen yhteydessä ja 2020 kilpaillaan ensimmäistä kertaa pohjoisessa Suomussalmella.

SM-kilpailut ovat olleet hyvä ponnahduslauta suomalaisille veistäjille. Esimerkiksi suomalaista edustusta on saatu MM-kilpailuun ja vielä hyvällä menestyksellä.

Vuoden 2019 keskityttiin luomaan pohjaa kansainväliselle puunveistotoiminnalle Suomessa.

Suomi tunnetaan maailmalla puhtaasta luonnosta ja metsistä. Puutaiteella on potenttiaalia luoda tunnettavuus positiivisen tekemisen kautta. Puunveisto sopii hyvin monikultturiseen ja suvaitsevaiseen yhteiskuntaan nimenomaan sen takia että puu materiaalina on lähes kaikkialla käytössä ja eri kulttuureissa käytetty.

Tämä rikkaus antaa mahdollisuuksia luoda kansainvälistä yhteistyötä ja huomioida Suomessa asuvat kansalaisryhmät. Yhdistyksen tulee kehittyä yhtä aikaa kansalliseksi ja kansainväliseksi.

Metsämiesten säätiön rahoitus mahdollisti Mustialassa kansainvälisen tapahtuman järjestämisen, johon osallistui 11 taitajaa. Kokemukset järjestelystä koettiin hyvinä. Tämä luo hyvää vuoden 2020 suunnitelmille.

Lisätietoa:

Marika Wallden puh. 0503571705, artmarika(a)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.