Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Taitaja 2024 ylpeästi ammattilainen

keskiviikkona, 29.05.2024

Taitaja2024-tapahtuma 20. - 23.5.2024 Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Kilpailuun kuuluu myös TaitajaPlus-kilpailut, jotka on tarkoitettu erityistä tukea vaativille ammattiin opiskeleville. TaitajaPlus-lajien tarkoituksena on edistää kilpailutoiminnan esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Toukokuussa 2024 Savon ammattiopisto järjestää Taitaja-tapahtuman Kuopiossa, pääasiallisina tapahtumapaikkoina toimivat Kuopio-halli sekä Savilahden kampus. Tapahtuma on päihteetön. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Taitaja2024-tapahtuman teemoina ovat virtuaalisuuden kehittäminen, työelämän vihreä siirtymä ja kestävyysmurros, vähähiilinen kiertotalous, yhteistyö alueen toimijoiden kanssa, työturvallisuus ja työhyvinvointi. Mielikuva metsäalasta liittyy vahvasti sen käytäntöihin, muuttuu ajassa ja kytkeytyy alan vetovoimaan, uusiutumiseen ja osaavaan työvoimaan. Metsäalan arvostuksen varmistaminen edellyttää alan ammattitaidon, tuotteiden, palvelujen ja toimintatapojen tekemistä tunnetuksi. Edellä mainittuja arvoja ja tunnettavuutta lisää toimiminen Taitaja 2024 kilpailussa olemalla esillä metsätraktorin käytön lajissa. Lajissa 105 eli metsätraktorin käyttö oli 8 kilpailijaa ja palkintoraha jonka metsämiesten säätiö myönsi käytettiin jokaisen kilpailijan palkitsemiseen.

Tapahtuman viestinnässä on käytössä omat ja kumppaneiden mediat. Sosiaalinen media ja verkkosivut ovat viestinnän vahva perusta. Viestinnässä tavoitellaan sekä paikallista että valtakunnallista medianäkyvyyttä samalla lisäten metsäalan näkyvyyttä ja halukkuutta hakeutua alalle koulutukseen. Esim tehtävässä käytettävien koneiden valmistajat (Ponsse, John Deere) hyödyntää Taitaja 2024 kilpailujen tuloksia omissa markkinoinnissa.

Lisätietoja:
Opettaja Aki Taskinen, Savon ammattiopisto, aki.taskinen(a)sakky.fi, puh. 0447854136
https://taitaja2024.fi/fi/
https://www.iisveden.fi/taitaja2024/
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.