Unohtumaton vaihto-opintokokemus Brnossa, Tšekin tasavallassa

maanantaina, 11.03.2024

Matka alkoi syyskuun alussa, Brnoon menin Wienin kautta, jossa vietin kaksi yötä tutustuen kaupunkiin. Brnoon saavuttunani ESN:n buddy odotti minua rautatieasemalla ja auttoi minut opiskelija-asuntolaan. Itse vaihto alkoi virallisesti seuraavalla viikolla ns. Tervetuloviikolla, jossa tutustuttiin yliopistoon ja opiskelun käytännön asioihin. Siihen kuului myös matkoja lähiseudun nähtävyyksiin ja yhdessä syömistä. Tervetuloviikon jälkeen alkoivat sitten itse opinnot ja paikallinen kurssitarjonta olikin hyvin mielenkiintoista. Myös opetuksen taso oli enimmäkseen hyvä, myös maastoretket ja muut opetusreissut kuuluivat opetukseen.

Maaperätiede-kurssilla oli myös paljon labratyöskentelyä, jota ei niin hirveästä TAMK:n opinnoissa ole. Opintomenestystäkin tuli kivasti, 4 x (A), 2 x (B) ja yksi (C). Metsämiesten Säätion antamasta opintoapurahasta oli huomattava apu jokapäiväiseen elämään Brnossa, eikä tarvinnut päivittäin miettiä mihin varat riittävät. Matkoilla en juurikaan käynyt Prahaa ja Vysoke Mitoa lukuunottamatta, mutta vaelluksilla kävin lähellä ja kauempana useasti.

Suuret kiitokset Metsämiesten Säätiölle!

Lisätietoja:
Opiskelija Antti Marjamäki, antti.marjamaki(a)proton.me, puh. 0408279765

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.