Metsäylioppilaat ry:n toimintavuosi 2021

perjantaina, 28.01.2022

Metsäylioppilaat ry onnistui ansiokkaasti täyttämään vuodelle asetettuja tavoitteita. Suurimpia yksittäisiä panostuksia oli laulukirjan uusi painos, etätapahtumana järjestetty vuosijuhla sekä jäsenistölle mieluisan toiminnan järjestäminen pandemian keskellä. Pääsimme kuitenkin pitämään myös suurempia livetapahtumia, joita olivat perinteiset Hirvi- ja taimijuhlat, fuksisitsit ja ainejärjestöilta Hyytiälän kenttäkurssilaisille.

Tärkeänä tavoitteena oli tänä vuonna panostaa erityisesti myös jäsenistön hyvinvointiin. Järjestimme (ja sponsoroimme) erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia, joista muun muassa etänä järjestetyt tapahtumat tarjosimme jäsenistölle pitkälti ilmaisina. Tämän lisäksi urheiluvuorot pääsivät pyörimään normaaliin tapaan syksyllä, ja olimme mukana järjestämässä myös ensimmäistä kertaa tapahtuvaa Viikin Mestaruus -kisaa, joista tuli hyvin suosittu konsepti.

Keväällä pandemia piti toiminnan lähes kokonaan etätapahtumina. Saimme kuitenkin juhlittua Metsäylioppilaat ry:n 112-vuosijuhlia hieman muutetulla konseptilla eli etävuosijuhlaviikolla sekä vappua, jonka ympärille oli koottu etätapahtumia muiden Viikin järjestöjen kanssa sekä yhteistyössä Joensuun Metsäylioppilaiden kanssa.

Kesällä herätimme myös henkiin vanhan perinteen, eli Helsingin ja Joensuun metsäylioppilaiden hallitusten kesätapaamisen, joka järjestettiin keskellä Suomea Kinnulassa. Tapaamisen seurauksena päätettiin, että kesätapaamista pitää laajentaa myös jäsenistöön, ja järjestämispaikaksi kaavailtiin muun muassa Hyytiälää. Tämä jää tilanteesta riippuen toteutettavaksi vuoden 2022 puolella.

Verkostoitumisen ja työelämäyhteistyön suhteen toimimme tänä vuonna aktiivisesti. Syksyllä koronan helpottaessa pääsimme osallistumaan Metsäpäiville: Ulkoasiainvastaavamme oli mukana Metsäpäivien yhteydessä järjestetyn urafoorumin koordinoimisessa sekä hallituslaiset saivat muutamilta yrityksiltä lippuja jaettavaksi muutamille jäsenille. Kansainvälistä yhteistyötä edistettiin osallistumalla IFSA:n (International Forestry Students Association) toimintaan ja hakemalla ja saamalla järjestämisvastuu vuoden 2022 viikon mittaiselle NERM-kokoukselle, jonka aikana yhteistyömme lähestyi muiden metsäalan opiskelijoiden kanssa, kuten Joensuun Metsäylioppilaat ry:n sekä MEOL ry:n kanssa.

Syksyn viimeisimpiin tapahtumiin kuuluva yhdistyksen sääntömääräinen vaalikokous saatiin järjestettyä lähikokouksena Viikin Think Companylla, ja vuodelle 2022 valittiin uusi hallitus, uudet toimihenkilöt ja uusi esimieskin. Tapahtumista, työmahdollisuuksista yms. tiedotettiin jäsenistölle ensisijaisesti metsäylioppilaiden sähköpostilistan kautta. Tämän lisäksi hyödynsimme sosiaalisen median kanavia; erityisesti facebookia ja Instagramia, joiden molempien seuraajamäärät kasvoivat tasaisesti vuoden aikana. Metsämiesten säätiön avulla pystyimme jälleen ylläpitämään ja herättelemään pandemian jälkeen henkiin niin MYO:n kuin alakerhojemme toimintaa monipuolisesti. Tuki mahdollisti esimerkiksi vapaa-ajantoiminnan järjestämisen jäsenistölle edullisesti sekä jäsenistön edustajien sponsoroimisen edustustehtäviin poikkitieteellisissäkin tapahtumissa.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Vilma Toivonen, Metsäylioppilaat ry, vilma.toivonen(a)helsinki.fi, puh. 0443085651
Taloudenhoitaja Tero Puukka, Metsäylioppilaat ry, tero.puukka(a)helsinki.fi, puh. 0409606711
http://www.metsaylioppilaat.fi/
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.