Suomalaiset metsäntutkijat verkostoituvat kansainvälisesti

maanantaina, 06.02.2017

IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) on maailman metsäntutkimusorganisaatioiden yhteistyöelin, joka kokoaa yhteen 15 000 tutkijaa yli 700 tutkimusorganisaatiosta ja 110 maasta. Metsämiesten Säätiö tuki vuonna 2016 suomalaisten tutkijoiden osallistumista IUFRO:n toimintaan n. 18 400 eurolla. Apurahahakemukset arvioi ja rahoituspäätökset teki Suomen Metsätieteellinen Seura Säätiön kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti.

Apurahaa myönnettiin 13 tutkijalle. Tuetut olivat joko IUFRO:n toimihenkilöitä tai tutkijanuran alkuvaiheessa olevia metsätieteilijöitä, joille IUFRO-tilaisuudet tarjosivat mainion tilaisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen ja keskusteluihin maailman johtavien metsäntutkijoiden kanssa. Euroopassa järjestettyjen IUFRO-tilaisuuksien lisäksi tutkijat saivat tukea myös Kiinassa, Malesiassa ja Chilessä järjestettyihin kansainvälisiin IUFRO-kokouksiin.

Metsämiesten Säätiön useita vuosia jatkunut tuki IUFRO-toiminnalle on mahdollistanut suomalaisten laajan osallistumisen tämän kansainvälisen tieteellisen järjestön luottamustehtäviin ja nuorten tutkijoiden verkostoimiseen sen piirissä. Pitkäaikaisen resursoinnin tuloksena yli 30 suomalaista toimii IUFRO:n eri toimielimissä. Erityisen merkittävää on että IUFRO:n 21-jäsenisessä kansainvälisessä johtokunnassa on neljä suomalaista.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Pekka Nygren, Suomen Metsätieteellinen Seura ry, pekka.nygren(at)metsatiede.org

www.metsatieteellinenseura.fi/apurahat

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.