Kuopiolaiselle korjuuvastaava Pekka-Jussi Jääskeläiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 12.06.2020

Keitele Forest Oy:n kuopiolaiselle korjuuvastaava Pekka-Jussi Jääskeläiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Keitele Forest Oy:sta hankintapäällikkö Kalle Kyllönen, projektipäällikkö Kimmo Viitamäki, hankintaesimies Ari Sirviö, hankintaesimies Mikko Rissanen, hankintaesimies Perttu Pajunen, hankintaesimies Mikko Laitinen, hankintaesimies Jani Rissanen ja hankintaesimies Ari Nuutinen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: " Keitele Forestin hankintaesimiehet tekevät itsenäisesti työtä kukin omassa maantieteessään ympäri Suomea. He vastaavat siellä puun ostosta, korjuusta ja kuljetuksesta. Heillä tulee jatkuvasti arjen kysymyksiä eteen, miten ratkaista ongelma. Onneksi on Pekka-Jussi! Kaikki soittavat Pekka-Jussille ihan kaikista puunhankinnan asioista ja varmasti vähän muustakin, koska Pekka-Jussilta saa vastauksen. Pekka-Jussi tietää! Hän kuuntelee, neuvoo ja saa asiat onnistumaan.

Pekka-Jussille on ominaista vastuun kantaminen. Kun hän havaitsee epäkohdan, hän kertoo sen meille esikunnan väelle. Olemme monesti haasteista kartalla jo niiden alkuvaiheessa. Näin ongelmat eivät pääse kasvamaan. Pekka-Jussi tuntee ihmiset. Hän osaa neuvoa ja kannustaa toimihenkilöitä heitä kutakin yksilöllisesti heidän tarvitsemallaan tavalla. Pekka-Jussi on varustettu uskomattomalla empatiakyvyllä ja auttamisen lahjalla. Hän huolehtii työkavereista ja hän suhtautuu rohkeasti uuteen. Pekka-Jussi on aina ensimmäisenä kutsumassa porukoita koolle ja järjestämässä yhteistä tekemistä.

Pekka-Jussi on erittäin taitava metsäjärjestelmän ja ICT-järjestelmien kanssa. Pekka-Jussi simuloi sujuvasti runkopankkiaineistoja ja rakentaa niiden pohjalta suurella ammattitaidolla apteerausohjeet koko Keitele Forestin laajalle puunhankinta-alueelle. Eikä Pekka-Jussin osaaminen tähän jää. Hän osaa säätää jopa motojen mittalaitteet. Tästä kaikesta valtavasta osaamisestaan huolimatta hän on valmis kehittymään ja kehittämään. Pekka-Jussi on erittäin kysytty mies lähes jokaiseen kehityshankkeeseen. Pekka-Jussi on luonteeltaan rauhallinen ja viimeisen päälle rehellinen. Ja niin ahkera. Jos yrität muuttaa sanan metsämieshenki yhdeksi kuvaksi, näet silloin Pekka-Jussin.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.
Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
hankintapäällikkö Kalle Kyllönen, Keitele Forest Oy, puh. 040 632 634 6
palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400 88 2022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.