Helsinkiläiselle tutkija Aarne Hoville ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 31.10.2023

Aalto-yliopiston helsinkiläiselle tutkija Aarne Hoville on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Aalto-yliopistosta filosofian tohtori Iuliia Burdun, diplomi-insinööri Jussi Juola, tekniikan kandidaatti Susanna Karlqvist, filosofian tohtori Audrey Mercier, professorit Raine Mäntysalo ja Miina Rautiainen, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Sini-Selina Salko ja tekniikan tohtori Daniel Schraik.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:
”Aarne jaksaa kärsivällisesti opastaa yhä uudelleen ja uudelleen nuorempia tutkijoita ja opiskelijoita metsän maastomittaus- ja kaukokartoitusmenetelmissä sekä muissa eteen tulevissa käytännöllisissä ja tieteellisissä pulmissa. Omalla esimerkillään hän on osoittanut huolellisen ja rauhallisen työskentelyn tärkeyden lopputuloksen kannalta. Hän suhtautuu kaikkiin työtovereihinsa kunnioittaen ja on tukenut heitä sellaisina vaikeina hetkinä, joita tulee vastaan aloittavan tutkijan uralla. Aarne on ollut innostunut laajentamaan omaa osaamistaan jatkuvasti ja on sitä kautta pystynyt opastamaan myös muita uusimpien mittaustekniikoiden käyttöönotossa. Erityisesti täytyy mainita Aarnen kyky kertoa suomalaiseen metsätalouteen ja metsänhoitoon liittyvistä asioista yksinkertaisesti ja havainnollisesti kansainvälisessä työyhteisössämme – moni yhteisössämme vuosien mittaan työskennellyt henkilö on nyt paljon tietoisempi Suomen metsistä ja niiden merkityksestä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Miina Rautiainen, professori, Aalto-yliopisto, puh. 050 401 0780 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.