Lappeenrantalaiselle metsäasiantuntija Timo Pelkoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 08.06.2020

Stora Enso Metsän lappeenrantalaiselle metsäasiantuntija Timo Pelkoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Stora Enson metsäasiantuntijat Ari Liimatainen, Juha Rissanen, Seppo Rantanen, Ari Rossi ja Katri Uura sekä ostopäällikkö Jyri Änäkkälä.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Timolla on takana 48 vuotta metsäalan töitä, alkaen Kostamuksen suurilta leimikoilta nykypäivän Ylämaan metsänomistajien luo. Timo olisi jo päässyt eläkkeelle, mutta hän on ilmoittanut haluavansa nähdä vielä tämänhetkiset digitaaliset muutokset metsäalalla, ja intoa ja oppimishalua riittää. Työn lisäksi Timo on ollut todella aktiivinen urheiluharrasteissa, oli kyseessä sähly, jalkapallo tai kyläpyöräily.

Timo on synnynnäinen asiakaspalvelija. Kun metsänomistaja tarvitsee apua, lounas saa jäähtyä lautaselle, kun Timo auttaa ja opastaa. Kun työkaveri tarvitsee apua, Timo on aina valmis auttamaan ja jakamaan oppejaan ja kokemustaan useilta vuosikymmeniltä.
Timo on innostunut oppimaan uutta, ja on opetellut niin uudet tietojärjestelmät, ipadin käytön ja Virtuaalimetsän ominaisuudet. Hyvien tyyppien aatelia.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Satu Härkönen, Stora Enso puh. 040 832 7458
palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400 88 2022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.