Mikkeliläiselle metsuri Raimo Tikalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 03.05.2019

Metsä Groupin mikkeliläiselle metsuri Raimo Tikalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsä Forestin tuotantopäällikkö Pasi Arkko, metsureiden pääluottamusmies Seppo Halonen ja projektipäällikkö Mikko Välikoski, Veljekset Hokkanen Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hokkanen sekä Etelä-Savon ammattiopiston koulutuspäällikkö Kirsi Malmstedt.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Raimo on positiivista kuvaa metsurin ammatista levittävä rautainen ammattilainen. Hänellä on poikkeuksellisen hyvät verbaaliset kyvyt esitellä metsäalaa, sen ammatteja ja käytännön työtä. Raimo osaa nostaa omasta työstään esille niitä positiivisia asioita, joilla muut saa näkemään työn merkittävyyden ja tärkeyden, mikä on edellytys työn laajemmalle arvostukselle.

         Raimo on aina valmis lähtemään mukaan alaa esitteleviin tilaisuuksiin ja näytöksiin. Hän saa hyvällä kielenkäytöllään ja savolaisella huumorilla viestinsä perille kuulijalle. Raimo toimii verrattomana työparina meidän operaatioesimies Perttu Liukkosen kanssa erilaisissa koululaisille ja muulle yleisölle järjestettävissä tapahtumissa, ja miehet nousevat omalla toiminnallaan päätä pidemmäksi meitä muita.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Mikko Välikoski, Metsä Forest, 050 035 4028
toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.