Puumalalaiselle kehityspäällikkö Ossi Kokille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 24.06.2019

Stora Enson puumalalaiselle kehityspäällikkö Ossi Kokille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsän viestintäjohtaja Satu Härkönen, kehitys-ja innovaatiojohtaja Antti Salo, projektitoimiston päällikkö Katja Siekkeli, mittausasiantuntija Jukka-Pekka Terva ja IT-päällikkö Ari Vattulainen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Ossi on timanttia! Hänelle on luonteenomaista sparrata ihmisiä ympärillään; niin kollegojaan kuin esimiestänsäkin. Hänellä on erittäin pitkä ja laaja metsäalan kokemus ja työura, josta hän ammentaa mielellään myös toisten avuksi ja tueksi.

Ossilla on myös taito tähdätä oikean kokoisella mailalla suoraan maaliin; eli on toiminnassaan oikeisiin asioihin keskittyvä, realistinen ja konkreettinen. Hän tuntee metsän alusta loppuun, koska on työurallaan edennyt ensin metsurista metsänhoidon työnjohtotehtäviin, sitten työskennellyt korjuussa, kuljetuksessa ja puunostajana, ja sen jälkeen rakentanut vanhaa ja uutta tietojärjestelmää puunhankinnalle tuoden mukaan myös innovaatioita ja digitalisaatiota.

Ossi toimii lisäksi aktiivisesti henkilökunnan hyvinvointitapahtumissa, auttaa ja opastaa metsästysasioissa omalla vahvalla kokemuksellaan. Lisäksi hän pelastaa norppia vapaa-ajallaan kolaamalla talvella lumipesiä Saimaalle. Kaiken tämän hän tekee hyväntuulisesti, auttavaisesti ja kannustavasti. Näin hyvää tyyppiä harvoin löytää!”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
Lisätietoja:
viestintäjohtaja Satu Härkönen, Stora Enso Metsä, 040 832 7458
toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.