Muhoslaiselle metsäkoneurakoitsija Jouko Siika-aholle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

keskiviikkona, 26.06.2019

Metsäkoneurakoitsija Jouko Siika-aholle on myönnetty Metsämiesten Säätiön valtakunnallinen ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Joukolla on kahden koneketjun puunkorjuuyritys, joka urakoi Vapolle ja Metsänhoitoyhdistys Oulun Seudulle, jonka sopimusurakoitsija se on. Stipendiä esittivät Metsänhoitoyhdistys Oulun Seudun toiminnanjohtaja Juhani Heikkinen, metsäasiantuntijat Tapio Kylmänen, Johanna Piekkola ja Anna Taskila sekä toimistonhoitaja Seija Torvela.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: "Joukon koko metsäkonetiimi on tärkeä metsänhoitoyhdistyksen kumppani. Toiminta on yhteistyökykyistä ja neuvottelevaa. Yhteydenpito toimii hyvin. Osaava ja opettava sekä itsenäinen toimintatapa herättävät luottamusta ja arvostusta kaikissa. Työkulttuuri on neuvotteleva, itsenäinen, erittäin ammattitaitoinen, opettava ja ennen kaikkea positiivinen sekä aina valmis tekemään työn kuin työn. Myös harjoittelijoille on löytynyt aikaa ja työmahdollisuuksia. Pitkän linjan urakointia ja toimintaa kehitetään koko ajan."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
metsäasiantuntija Anna Taskila, Metsänhoitoyhdistys Oulun Seutu, 044 244 0847
toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.