Siilinjärveläiselle metsäasiantuntija Mikko Monoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

keskiviikkona, 10.06.2020

Metsä Groupin siilinjärveläiselle metsäasiantuntija Mikko Monoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsä Groupista piiripäällikkö Jussi Matilainen, asiantuntija Harri Nykänen, operaatiopäällikkö Petri Toivanen ja operaatioesimies Markku Utriainen sekä Lähivaara Oy:n kuljetusyrittäjä Kari Lähivaara ja Karttulan metsätyö Oy:n korjuuyrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja Ari Moilanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: "Mikko on ollut Metsä Groupilla töissä vajaat kaksikymmentä vuotta. Koko tuon ajan hän on hoitanut Karttulan metsäasiantuntijan tehtävää. Tulokset ovat olleet aina todella hyvät. Ne ovat olleet hyvät sekä työnantajan, että metsänomistajien kannalta. Mikon asiakaspalaute metsänomistajilta on huippuluokkaa. Myös korjuu- ja kuljetusyrittäjien sekä heidän kuljettajien piirissä Mikko on pidetty ja arvostettu ammattilainen.

Mikko on aina positiivinen ja valmiina auttamaan muita. Hankalatkin asiat ovat Mikolle vain asioita, jotka hoidetaan ripeästi, ammattitaidolla ja ilman "suurempaa tuskailua" kuntoon. Mikko on osallistunut usean uuden toimihenkilön perehdytykseen ja sparraukseen. Mikon opeilla moni uusi toimihenkilö on päässyt hyvin alkuun omalla työurallaan. Mikko muistaa työkavereiden, yrittäjien ja kuljettajien merkkipäivät sekä huolehtii muistamiset näissä tilanteissa, asiaan kuuluvalla tavalla. Huumori ja hyvällä mielellä tekeminen on asioita, jotka välittyvät Mikon toiminnassa ja luovat hyvää mieltä ja henkeä koko porukkaan. Tällainen henkilö on todella arvokas koko työyhteisön hyvinvoinnin ja hyvänmielen kannalta.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
piiripäällikkö Jussi Matilainen, Metsä Group, puh. 050 383 6172
palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400 88 2022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.