Helsinkiläiselle ympäristöasiantuntija Matti Maajärvelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 18.12.2020

UPM Metsän helsinkiläiselle ympäristöasiantuntija Matti Maajärvelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
     
Stipendiä esittivät UPM Metsän kestävän metsätalouden kehittämisen päällikkö, Timo Lehesvirta, kansainvälisten metsäasioiden päällikkö Inka Musta, viestintäpäällikkö Virpi Mäenanttila sekä 
UPM Responsibilityn standardipäällikkö Tuomas Niemi ja viestintäpäällikkö Päivi Vistala-Palonen. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Vaikka vastaan tulisi hyvin haastavia tilanteita ja vaikeita asioita, pystyy Matti aina ylläpitämään myönteistä ja ratkaisukeskeistä asennetta ja innostaa myös muita samaan. Matti onnistuu luomaan ympärilleen myönteisen ilmapiirin ja tuo usein auringon synkempäänkin päivään. Hän luo uskoa siihen, että vaikeistakin asioista voidaan aina selvitä.
Matti pitää sovitusta aina kiinni ja kollegat voivat 100-prosenttisesti luottaa, että asiat hoituvat ammattitaitoisesti, korkeatasoisesti ja aikataulussa. Matin työn jälki on aina korkealaatuista ja usein ylittää odotukset. Matti on valmis aina tarjoamaan apuaan kollegoilleen ja pyyteettömästi nostaa tiimin menestyksen oman menestyksensä edelle.
Matti on aina valmis kuuntelemaan ja käymään keskusteluja kiireenkin keskellä. Hän muistaa kysyä työkavereiden kuulumiset ja on niistä aidosti kiinnostunut. Matin kanssa työskennellessä syntyy helposti positiivinen ilmapiiri, jossa ei pelkästään hoideta pakollisia asioita, vaan myös kuunnellaan toisia ja jaetaan asioita työn ulkopuoleltakin. Tämä edesauttaa työssä jaksamista, siitä suoriutumista ja pysymään muutenkin hyvällä mielellä. Matti antaa mielellään kollegoille hyvin kohdennettua ja myönteistä palautetta.
Matti on innokas kehittämään toimintatapoja ja luomaan uutta. Hän uskoo omiin kykyihinsä ja on kiinnostunut laajentamaan osaamistaan, mikä on erittäin tärkeää toimittaessa monimutkaisten vastuullisuuskysymysten parissa. Hän ei epäröi uudistaa omia tai yhtiön/toiminnon/tiimin toimintatapoja, jos sille on tarvetta. Matti on idearikas ja luova, ja jakaa mielellään ideoitaan myös muille."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.