Joensuulaiselle operaatiopäällikkö Petri Toivaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

keskiviikkona, 24.11.2021

Metsä Groupin operaatiopäällikkö Petri Toivaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Metsä Groupista operaatioesimiehet Marko Ahonen, Markku Hänninen, Pekka Karjalainen, Joonas Konka, Mikko Mulari, Risto Puumalainen, Tuomas Ropponen, Jari-Tapani Runtti, Katja Tarvainen, Markku Utriainen ja Elisa Väistö.  
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Petri on esimiehenä kiinnostunut alaistensa kuulumisista. Hän kyselee, miten menee, kuuntelee, jos on ongelmia, auttaa tarvittaessa ja antaa myös kiitosta onnistuneista asioista. Hän antaa toiminnalle selkeät ohjeet, mutta myös vapauden toimia itsenäisesti, kunhan homma toimii ja työt tulevat tehdyksi. Hän ei sotkeennu pikkuasioihin, mutta tarvittaessa kuitenkin puuttuu ongelmakohtiin, pyrkii aktiivisesti selvittämään niitä ja kantaa niistä myös oman vastuunsa. Hän on alaisiaan ja yrittäjiä kohtaan reilu ja tasapuolinen ja pyrkii löytämään ratkaisuja, jotka tyydyttävät kaikkia osapuolia. Petri myös kertoo päätösten taustoista ja pyrkii sitouttamaan koko porukan päätöksiin. Esimiehenä Petri vaatii alaisiltaan paljon, mutta tekee myös oman työnsä mahdollisimman hyvin.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Markku Utriainen, operaatioesimies, Metsä Group, puh. 050 598 8944 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.