Porilaiselle ICT-asiantuntija Pirjo Viljaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 15.11.2022

Suomen metsäkeskuksen ICT-asiantuntija Pirjo Viljaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsätietoasiantuntijat Juha Antinluoma ja Tommi Tenhunen, talousasiantuntija Anne Kivisalo, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jaana Kulmala, rahoituksen- ja tarkastuksen asiantuntija Kaisa Laitinen ja koulutussuunnittelija Sinikka Lääti. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Pirjo on ahkera, avulias ja ratkaisukeskeinen ihminen, joka on aina valmis auttamaan asiakkaita ja kollegoita. Ei hermostu, vaikka apua kysytään ohi oman työnkuvauksen ja pystyy kertomaan asioita kansantajuisesti. Rauhallisella suhtautumisellaan Pirjo saa myös aikaan tulosta. Jos kysymykseen on jokin ratkaisu, niin Pirjo kyllä huolehtii vastauksen kysyjälle. 

Lisäksi Pirjo on iloinen, vilkas ja helposti lähestyttävä ihminen, joka on säätä pelkäämätön työmatkapyöräilijä ja intohimoinen kukkien kasvattaja. Hän kantaa paljon vastuuta työyhteisön onnistumisesta, sekä pyrkii löytämään ratkaisuja ongelmiin omien hyvien toimintaperiaatteidensa mukaisesti. 

Nykyaikana hyvä, reilu ja rehti ICT-asiantuntija onkin metsäalan edellytys, että asiat ja järjestelmät saadaan toimimaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Jaana Kulmala, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja, Suomen metsäkeskus, puh. 050 464 4864 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.