Soinilaiselle metsuri Urmas Niemelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 27.10.2022

Metsähallituksen soinilaiselle metsuri Urmas Niemelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Metsähallituksen Luontopalveluista suunnittelija Jyri Lehtonen, Metsähallitus Metsätalous Oy:stä metsänhoitoesimies Mika Anttila, suunnittelija Iida Härmänmaa, tiimiesimies Rami Mäkelä, metsuri Kari Puoliväli ja metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen.    
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Urmas on omatoiminen, haasteisiin rohkeasti tarttuva, omaa työtään kehittävä, monitaitoinen ja hyvää yhteishenkeä rakentava "joukkuepelaaja". Laajassa työnkuvassaan - jossa työtilaukset tulevat eri metsätalouden prosesseilta - henkilökohtaiset ominaisuudet korostuvat, kun tilanteet vaihtelevat joskus myös ennakoimattomasti. Urmaksella on ollut useita pilottityyppisiä hankkeita, joissa on kokeiltu uusia toiminta- ja menettelytapoja menestyksellisesti. Yhteistyökyky organisaation eri prosessien ja vastuualueiden kanssa toimii saumattomasti ja viestinnän kautta kaikki ovat tietoisia aina tilanteesta. Tiedon jakaminen ja taitojen opettaminen organisaatiossa eteenpäin on tuottanut paljon hyvää työyhteisöön. Asiakasrajapinnassa vahva ammattitaito, neuvottelukyky sekä asioiden laaja ymmärtäminen on herättänyt vahvaa luottamusta.
Musiikin kautta (Lumberjack ym. kokoonpanot) Urmas on myös tuonut positiivisia sävyjä mediaan organisaation ulkopuolelle metsätalouden harjoittamisesta ja luonnosta virkistymislähteenä sekä hyvinvoinnin tuojana.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.
 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Mika Anttila, metsänhoitoesimies, Metsähallitus, puh. 040 727 3183  
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.