Joensuulaiselle palveluneuvoja Petra Karppaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 15.06.2020

Metsä Groupin joensuulaiselle palveluneuvoja Petra Karppaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsä Groupin työntekijät: Piiripäällikkö Olli Harju, controller Kirsi Mulari, metsäasiantuntija Mauri Nissinen, operaatiopäällikkö Petri Toivanen ja metsäasiantuntija Juho Vartiainen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: "Petra Karppanen on kohottanut toiminnallaan merkittävästi Metsä Groupin Joensuun piirin yhteishenkeä. Petran reipas iloisuus tarttuu kollegoihin.

Petran työnkuvaan kuuluu sellaisten asioiden hoitaminen, jossa tarkkuus on ehdottomuus. Petran täytyy myös työssään vaatia ehkä luonteeltaan vilkkaidenkin metsäasiantuntijoiden hoitamaan tietyt hommat pilkulleen. Meistä suosittelijoista Petra onnistuu tässä työssä erityisen hyvin, hän saa sparraamalla palveluneuvojan ja metsäasiantuntijan väliset asiat tuntumaan molempien yhteisiltä töiltä ja niiden suorittamisen onnistumiselta.

Vapaa-aikanaan Petra on aktiivisesti yhteydessä työkavereihinsa ja toimii heidän tukenaan niin myötä kun -vastamäissä. Yleensä työporukan yhteiset vapaamuotoiset illanistujaiset järjestetäänkin Petran asunnolla. Ehkä kuitenkin suurimpana syynä minkä takia näemme Petra Karppasen työyhteisön hyvänä tyyppinä on suora lainaus Metsä Groupin Joensuun piirin sisäisen tarkastuksen pöytäkirjasta, jossa piirin metsäasiantuntijat saivat antaa anonyymiä avointa palautetta piirin toiminasta. Palaute kuuluu näin "Erityiskiitokset haluan osoittaa Joensuun piirin palveluneuvojalle Petralle. Yhteistyö toimii loistavasti ja apua "toimistosta" saa ongelmaan kuin ongelmaan aina niin positiiviseen sävyyn. Luulenpa että kyseessä on ehkä koko piirin korvaamattomin työntekijä!"

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.
Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
piiripäällikkö Olli Harju, Metsä Group, 040 661 6026
palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400 88 2022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.