Lumijokelaiselle viestintäpäällikkö Aku Ahlholmille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 26.11.2020

Metsähallituksen lumijokelaiselle viestintäpäällikkö Aku Ahlholmille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
 
Stipendiä esittivät Metsähallituksesta erätalousjohtaja Jukka Bisi, erätalouspäällikkö Pirjo Ilvesviita, projektipäällikkö Mika Laakkonen, ylitarkastaja Ahti Putaala, erätalouspäällikkö Erkki Turtiainen ja erätalouspäällikkö Jussi Viitanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Aku Ahlholm on energinen, idearikas ja ennakkoluuloton viestinnän osaaja Metsähallituksen eräpalveluissa, joka luo uutta ja saa porukan mukaansa tekemään ja kokeilemaan. Hän lähettää henkilöstölle hauskoja ja kannustavia viestejä, pukee tylsätkin hallinnolliset asiat kiinnostavaan ja luettavaan muotoon. Hän järjestää tyypillisesti myös henkilöstöpäivillä yllätysnumeroita (kilpailuja, musiikkiesityksiä jne), jotka lisäävät työ-yhteisön viihtyvyyttä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Hän kehitti muun muassa korona-aikana blogin eränkävijöille- asiakkaille, ajatuksella, "jos et pääse erälle, lue ja koe mukana" ja blogeja on nyt julkaistu noin 20 kpl ja lisää tulee useiden kirjoittajien toimesta. Jos joku sanoo työyhteisössä, ettei ehdi tai osaa, Aku tarjoutuu auttamaan tai tekemään asian. Hän ei myöskään koskaan puhu ihmisistä pahaa tai kritisoi, vaan pyrkii aina ymmärtämään hankalankin asian tai käytöksen taustan. Aku on aikaansaava ja osaava ja puhutaankin yleisesti, että "AKUN TEHDAS" (Eppu Normaalin LP aikanaan) on tämän tuottanut. Hän myös kehittää itseään ja osaamistaan edelleen, ja valmistelee työn ohessa muun muassa väitöskirjaa, mutta ei tee siitä numeroa. Paljon tekevälle tulee joskus unohduksia ja jos se sattuu Akun kohdalle, hän sanoo, minun moka, en muistanut tai en ole vielä ehtinyt. Aku on työyhteisön hyvä tyyppi, joka tarvittaessa soittaa, laulaa tai näyttelee, mutta myös auttaa ja tukee muita ja luo iloa ympärilleen mutta on silti: työssään rautainen ja luotettava, rehti ammattilainen.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen
Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
Lisätietoja: 
erätalousjohtaja Jukka Bisi, Metsähallitus, puh. 040 5370993
kehityspäällikkö Veikko Iittainen, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.