Mäntyharjulaiselle siirtoautonkuljettaja Unto Nikkiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 25.03.2024

Forest Vihavainen Ky:n mäntyharjulaiselle siirtoautonkuljettaja Unto Nikkiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Forest Vihavainen Ky:n metsäkoneenkuljettajat Antti Kurvinen, Erkki Kyläkorpi, Jarmo Lepistö, Teemu Liedes, Juho Paunonen, Aleksi Penttinen, Juhani Penttinen, Pasi Piira, Matti Pynnönen, Iiro Saksa, Marko Siiriäinen ja Jari Turkki, työnjohtaja Lassi Torniainen sekä yrittäjät Ari Vihavainen ja Tomi Vihavainen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:
” Vaatimattomuuden lisäksi Unton erityisvahvuuksia työssään ovat mm. täsmällisyys, rauhallisuus ja muiden ihmisten huomioiminen. Unto on kiireisessäkin arjessa aidosti kiinnostunut työkavereidensa kuulumisista. Metsäkoneiden turvalliset ja tehokkaat siirrot kohteelta toiselle ovat merkittävä osa nykyaikaista puunkorjuuta. Unto hallitsee tämän ajoittain hyvinkin haasteellisen osansa ammattitaidolla, mutta ei koskaan kehu itseään tai tekemisiään. Mikäli hänelle jää omien työtehtäviensä ohessa aikaa, auttaa hän koneenkuljettajia huolloissa ja remonteissa tai työnjohtoa suunnittelutyössä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä.

Lisätietoja: 
Aleksi Penttinen, metsäkoneenkuljettaja, Forest Vihavainen Ky, puh. 0400 296 064 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.