Heinolalaiselle resurssiasiantuntija Hannu Parviaiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

keskiviikkona, 24.02.2021

Stora Enso Metsän resurssiasiantuntija Hannu Parviaiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä viestintäjohtaja Satu Härkönen, henkilöstöjohtaja Jussi Lemmetty, eläkeläinen Kalervo Leino, metsäjohtaja Janne Partanen, asiakkuusjohtaja Tomi Tarnanen, ostopäällikkö Jarmo Tuovinen, metsäasiantuntija ja Meton yhdysmies Esa Vanninen.
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Hannu tunnetaan todellisena Metsän vääpelinä ja luottopakkina. Hän on pitänyt niin omat kuin esimiehen asiat jämäkästi järjestyksessä vuosikymmenet. Samoin myös kollegat eri kokoonpanoilla ovat saaneet nauttia Hannun tuomasta jämptiydestä asioiden ylläpidossa. Hannulla on niin pitkä kokemus, ja että tuntuu ettei mikään tilanne ole hänelle uusi. Monissa asioissa yleinen toteamus on ollut: ”Jos et tiedä, kysy Hannulta. Hannu tietää”. Häneltä kuka vaan uskaltaa kysyä mitä vaan ja kysymykseen kun kysymykseen tulee harkittu vastaus rauhallisella äänellä. Hannu on kirjaimellisesti henkilö, joka ei tuo esille ongelmia vaan niiden ratkaisuja. Hannu on organisaation ”uskottu mies”, jolle voi turvallisesti puhua vaikeistakin asioista.
Hannu on vuosien aikana rekrytoinut satoja harjoittelijoita ja haastatellut heitä moninkertaisen määrän. Varmaankin tämän työn ansiosta hänelle on kehittynyt loistava ihmistuntemus. Hannun kanssa on mahdoton saada riitaa aikaiseksi, mutta kuitenkin hän osaa olla päättäväinen ja saada tahtonsa tarvittaessa läpi. Hannulla on taito ilmaista vaikeatkin asiat niin, että kukaan ei menetä kasvojaan. Lisäksi yhtenä hiljaisen puurtajan roolina hänellä on ollut tukea talouden toimintoja erilaisissa asioissa.
Hannu on pitänyt aktiivisesti Enson eläkeläisiin suhteita yllä. Hän on järjestänyt lukuisat eläkeläisten joulutapaamiset mm. Lahdessa, Savonlinnassa ja Salossa."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.