Hirvensalmelaiselle asiakkuusasiantuntija Jorma Kuhmoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 19.02.2021

Suomen Metsäkeskuksen asiakkuusasiantuntija Jorma Kuhmoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta aluejohtaja Antti Heikkilä, asiakkuusasiantuntija, Kirsi Järvikylä, viestinnän suunnittelija Anne Kaljunen, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Sirpa Kohvakka, metsätilarakenteen asiantuntija Esa Lappalainen, projektisihteeri Sari Martikainen ja metsäneuvoja Tapani Viljakainen.
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Esitämme Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendiä Suomen metsäkeskuksen asiakkuusasiantuntija Jorma Kuhmoselle. Pitkän työuran ja metsäalan osaamisen mukanaan tuomalla varmuudella Jorma hoitaa työasiat aina rautaisella ammattitaidolla. Jorma ei kuitenkaan ole kiinni menneessä, vaan hän etsii aina ratkaisuja siihen, kuinka asioita voisi tehdä entistä paremmin. Hän on avoin uusille ajatuksille ja työtavoille. Jorma tarttuu uusiin järjestelmämuutoksiin innokkaan uteliaasti ja pystyy hyödyntämään pitkää käytännönkokemustaan ja laajaa asiakasnäkökulmaa ammentaen järjestelmien hyödyt uusiin ulottuvuuksiin. 
Työyhteisössä Jorman välitön olemus ja läsnäolo tuovat ympärilleen hyvää mieltä. Jorma ottaa osaa työyhteisön rientoihin ja järjestää aktiivisesti ohjelmaa yhteisiin tilaisuuksiin. Idearikas kahvipöytäkeskustelujen piristäjä tuo energiaa ja yhteisöllisyyttä työpaikan arkeen. Aito savolainen viäräleuka osaa myös nauraa itselleen. Hän taituroi älykästä tilannekomiikkaa, luo mielessään uusia savolaisia kaskuja kuulija huomioiden ja heläyttää vapauttavan naurun rentouttamaan kireämpääkin tunnelmaa.
Työkaverit saavat Jormalta apua tilanteessa kuin tilanteessa. Yhdessä tekeminen ja tiimipelaaminen ovat Jorman vahvuuksia, eikä hän arkaile antaa myös muille palautetta hyvin tehdystä työstä. Jormalla on harvinainen kyky ratkoa ongelmia yhdessä sekä innostaa muita toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen. Hän saa työkaverit mukaan yhteiseen oivaltamiseen ja oppimiseen. Jorma omaa myös erinomaiset kouluttajan taidot, joista sekä työtoverit että asiakkaat pääsevät säännöllisesti nauttimaan. 
Metsällistä osaamistaan Jorma pitää yllä myös vapaa-aikanaan: Hirvensalmen taimikoilla Jorma raivaussahoineen on tuttu näky."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.