Hollolalaiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jaana Kulmalalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 08.06.2021

Suomen metsäkeskuksen hollolalaiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jaana Kulmalalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvojat Iida Eräjä ja Maria Pesiö, metsätietoasiantuntija Juha Inkilä, rahoituksen ja tarkastuksen asiantuntija Mikko Kallioinen ja toimistosihteeri Sirpa Rintala. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:
" Jaana Kulmala toimii metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvojana Metsäkeskuksessa. Päätehtävänään hän vastaa asiakkaiden monipuolisiin kysymyksiin Metsäkeskuksen valtakunnallisessa asiakastuessa. Asiakastuessa työskennellessä saa olla laajasti perillä metsäalan asioista, sillä asiakas voi kysyä mitä vain metsään tai Metsäkeskuksen toimintaan liittyen. Jaana on jo konkari tässä hommassa ja yleensä asiakas saa selkeän vastauksen suoraan heti ensimmäisellä yhteydenotollaan. Jaanan laajaa tietotaitoa myös lisää työkokemus muissa metsäalan organisaatioissa. 
Työssään Jaana vastaa myös koululaisyhteistyön sujuvuudesta koordinoimalla valtakunnallisesti kouluyhteistyötoimintaa Metsäkeskuksessa sekä on ollut kehittämässä Metsäkeskuksen järjestelmiä. Jaanalle on tärkeää uudistaa ja kehittää toimintatapoja työssään ja työyhteisössä. Jaana on myös työurallaan vetänyt useita koulutuksia metsänomistajille, joista hän on saanut tosi hyvää palautetta.
Työkaverina Jaana on luotettava ja rehellinen. Jaana osaa katsoa asioita ja ongelmia laajasti ja huomaa hyvin pienetkin, oleelliset, yksityiskohdat niin työkavereiden kun asiakkaiden ongelmissa. Asioita selvitettäessä Jaanalla on kyky esittää oikeita kysymyksiä sekä pienistä asioita että isoista periaatteista. Ne auttavat Jaanaa selvittämään mistä kenkä puristaa. Työkaveritkin kääntyvät mielellään Jaanan puoleen kiperissä kysymyksissä. Toimistolla kuuluukin useasti lausahdus " Kysytään Jaanalta". Jaana on myös aina valmis auttamaan kärsivällisesti ja pitää huolta työkavereistaan. Hän muistaa pysähtyä kuulemaan, mitä työkaverille kuuluu. Jaana toimii myös luottamusmiehenä Metsäkeskuksessa eteläisellä toimialueella. Jaana on järjestänyt useat lähityöyhteisön tapahtumat ja pitänyt yllä rehtiä metsämieshenkeä."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.