Joutsenolaiselle metsäasiantuntija Juhani Simpaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 21.10.2021

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan joutsenolaiselle metsäasiantuntija Juhani Simpaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
     
Stipendiä esittivät Laikon yhteismetsän puheenjohtaja Hannu Uimonen, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalasta metsäasiantuntijat Pentti Immonen, Annastiina Sydänmaalakka, Virpi Tuovinen ja Suvi Vanhalakka, kiinteistönvälittäjä Erkki Jääskeläinen, metsuri Esko Kalpio, metsäesimies Simo Keijonen ja johtaja Jarkko Ruokonen. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Juhani on ollut pitkäaikaisena perehdyttäjänä työyhteisössä ja hänellä on aina aikaa opastaa ja perehdyttää käytännönläheisesti työhön. Hän pyrkii kehittämään työskentelytapoja ja tuomaan aina esille niitä, joista on työyhteisössämme laajemmin hyötyä. Työnkuva on ajan saatossa laajentunut ja hän on ottanut siinä ohessa vastaan vastuullisia tehtäviä, joiden suorittamiseen hän on kehittänyt osaamistaan perusosaamisen ulkopuolelta ja ennen kaikkea ennakkoluulottomasti. Juhani tukee ja tasapainottaa omalla rauhallisella olemuksellaan työyhteisöä. Juhani on helposti lähestyttävä ja häneltä voi pyytää apua matalalla kynnyksellä. Juhani on aidosti työkavereistaan välittävä ja oikeudenmukainen. Hän kyselee useasti kuulumisia. Kyseessä on aidosti ja oikeasti hyvä tyyppi."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Suvi Vanhalakka, metsäasiantuntija, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjala, puh. 050 402 8289 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.