Kaavilaiselle hakkuukoneenkuljettaja Juho Kettuselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 17.05.2021

Motoajo Oy:n kaavilaiselle hakkuukoneenkuljettaja Juho Kettuselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 

”Motoajo Oy:n hakkuukoneenkuljettaja Juho Kettunen on työntekijänä tunnollinen, tekee työnsä huolella ja ottaa kaikki osatekijät huomioon työkavereista ja metsänomistajasta aina metsäyhtiöön saakka. Hän on aloittanut työnsä metsätraktorin kuljettajana ja osoittanut aitoa kiinnostusta kehittyvään tekniikkaan. Tämä oli nähtävissä jo aikanaan kuormainvaakamittauksen yleistyessä metsäenergian mittauksessa. Juho ei ole arastellut uuden tekniikan käyttöönottoa vaan on kannustanut siihen omalla esimerkillään muitakin. Hän innostuu työstään joka päivä uudestaan ja halusi opetalla myös hakkuukoneen käytön. Moton ohjaimissa hän viime ajat onkin ollut. Omalla esimerkillään hän innostaa työyhteissään myös muita kehittämään taitojaan. Moni uusi metsäkoneenkuljettaja on saanut oppinsa Juhon perehdytyksessä.
Juho tunnetaan työyhteisössään rauhallisena ja vastuuntuntoisena työkaverina. Toisten huomioimisesta on hyvä esimerkki tapahtuma viime talven hakkuutyömaalla.  Kesken hakkuutyön Juho huomasi maastossa apua tarvitsevan metsänomistajan. Juho keskeytti työnsä ja auttoi metsänomistajaa tilanteen edellyttämällä tavalla. Ilman Juhon tarkkaavaisuutta tapahtumassa olisi voinut käydä huonosti. Juho on hyvä esimerkki vastuullisesta ja työhönsä sitoutuneesta kuljettajasta. Hän täyttää mielestämme hyvin hyvän tyypin tunnusmerkit.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.