Keminmaalaiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Velu Sipolalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 11.02.2021

Suomen metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Velu Sipolalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvojat Matti Annala, Maria Pesiö ja Jukka Vähätaini, metsäneuvojat Tarmo Uusitalo ja Esko Ylimaula sekä asiakkuusasiantuntija Niina Perkkiö.
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Velu on työskennellyt Metsäkeskuksessa jo yli 30 vuotta pääasiassa metsäsuunnittelun ja metsänomistajien neuvonnan parissa. Velu on loistava organisoija ja hänen osaamistaan onkin hyödynnetty useiden metsäaiheisen tapahtumien vetäjänä. Velun harrastuksetkin ovat hyvin metsäisiä, sillä hän on ansioitunut niin talkoolaisena kuin kilpailijanakin suunnistuksessa ja metsätaitoilussa. Erityisesti hiihtosuunnistuksessa Velu on maamme huippua, sillä hän kilpailee ja toimii ratamestarina maailmanmestaruustasolla. Velu on antanut myös tärkeän työpanoksensa lasten ja nuorten metsäosaamiseen.
Velu on pidetty asiakasneuvoja ja työkaveri. Velu suhtautuu asiaan kuin asiaan rauhallisesti ja asiallisesti sekä häneen voi luottaa. Hän uskaltaa pysähtyä asian ääreen ja olla läsnä. Tästä syystä Velua onkin helppo lähestyä ja kysyä apua. Mikäli hän ei suoraan tiedä vastausta johonkin kysymykseen, hän takuulla selvittää asian. Velu innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa muitakin onnistumaan. Velu on vastuullisesti utelias ja valmis kehittämään itseään pitkästä työurastaan huolimatta pelkäämättä vastaan tulevia haasteita. Velua voikin todella vilpittömästi kutsua työyhteisön hyväksi tyypiksi."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen
Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.