Äänekoskelaiselle metsän- ja luonnonhoidon asiantuntija Marko Mustoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 05.09.2022

Suomen metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiantuntija Marko Mustoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvojat Salla Laukkanen ja Ville Leinonen, luonnonhoidon asiantuntija Mari Pänkäläinen, hankeneuvoja Sirpa Pentikäinen sekä asiakkuusasiantuntijat Kirsi Järvikylä ja Marjut Pirinen. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Marko on sydämellinen, rehti ja hyväntuulinen metsäalan asiantuntija. Hän omaa suoraselkäisen metsämiesmentaliteetin, joka ilmenee hänen toiminnassaan niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Marko on valmis auttamaan muita sekä kehittämään omaa osaamistaan ja tekemistään. Hän suhtautuu avoimesti ja innostuneesti uusiin asioihin ja näkökulmiin osallistuen avoimin mielin työyhteisömme toiminnan kehittämiseen. Marko on aktiivinen toimija sekä itsenäisesti että yhteistyössä kollegoidensa kanssa. Hän kantaa kiitettävästi vastuunsa eri rooleissa, olipa kyseessä työ, perhe tai vapaaehtoistoiminta. Työyhteisössämme Marko tunnetaan hyvän yhteishengen luojana ja ylläpitäjänä. Yhtenä esimerkkinä mainitaksemme hän kantoi pyyteettömästi suuren vastuun huolehtiessaan Äänekosken toimiston uudistus- ja remonttitöiden sujumisesta. Toimistovastaavana Marko varmisti työyhteisön arjen rullaamisen myös remonttien aikana.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Salla Laukkanen, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja, Suomen metsäkeskus, puh. 050 535 8422 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.