Paltamolaiselle toimitusvastaava Merja Leinoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 02.06.2022

UPM Metsän paltamolaiselle toimitusvastaava Merja Leinoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa. 
     
Stipendiä esittivät Kuljetus Jouko & Jari Oy:n kuljetusyrittäjä Jouko Korhonen, Räsänen Logistics Oy:n kuljetusyrittäjä Tapani Räsänen ja UPM Metsästä yritysvastaava Sanna Keränen, metsäasiakasvastaavat Outi Kivioja-Lääperi ja Hannu Mannermaa sekä suunnittelupäällikkö Erno Toroi.
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Merja on metsäalan rautainen ammattilainen, joka on aina valmis auttamaan kollegaa ja jonka voi luottaa tekevän työnsä hyvin. Merjalla on näkemystä ja halua kehittää toimintaa paremmaksi ja hakea uusia ratkaisuja muuttuvassa toimintaympäristössä, hän on ajan hermolla ja seuraa aktiivisesti metsäalan uutisointia sekä aiheesta käytävää keskustelua, ja pitää työkaveritkin ajan tasalla valtakunnan tapahtumista. Pitkän kokemuksen ansiosta Merja on nainen paikallaan nopeasti muuttuvissa tilanteissa, ja yleensä hän löytääkin parhaat ja käytännössä toimivat ratkaisut ongelmaan kuin ongelmaan. 
Yhteistyö yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa on Merjalle tärkeää, ja kuljetusyrittäjä Tapani Räsäsen mukaan positiivinen suhtautuminen yrittäjiin näkyy Merjan työssä. Kuljetusyrittäjä Jouko Korhosen mukaan Merja on helposti lähestyttävä ja työskentelyyn on syntynyt molemminpuolinen luottamus, jonka ansiosta kaikista asioista voi puhua avoimesti ja ratkaisuja haetaan yhdessä. Merjaa on helppo lähestyä ja yhteistyö toimii, kun tietää toisen tekevän asiat niin kuin on sovittu. 
Merja on myös hilpeä työkaveri, joka muistaa kysyä miten muilla menee ja kannustaa aina eteenpäin. Suunnittelupäällikkö Erno Toroi arvostaa Merjassa valmiutta nostaa esille hankaliakin asioita myös työkaverien puolesta, sekä asioiden haastamista tilanteissa, joissa on eri mieltä, jolloin kaikki näkökohdat tulevat huomioiduksi. Toisaalta Merja on myös valmis muuttamaan omia kantojaan ja toimintatapojaan, kun se on perusteltua, ja lähtee innolla mukaan uusiin asioihin.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä on tiedotteet Säätiön verkkosivulla.

Lisätietoja: 
Sanna Keränen, yritysvastaava, UPM Metsä, puh. 040 756 2704 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.