Pudasjärveläiselle metsuri Vesa Riekille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 26.04.2022

Metsähallituksen pudasjärveläiselle metsuri Vesa Riekille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Metsähallituksesta ympäristöasiantuntija Marjaana Ahokumpu, metsuri Arvi Honkanen, suunnittelijat Kirsi-Maria Kontas ja Reijo Kuosmanen, metsänhoitoesimies Tuomas Moilanen sekä metsänhoitopäällikkö Tarmo Myllymäki.   
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
" Sieltä, missä saha soi ja visiirin takaa voi havaita terävän pilkkeen työmiehen silmäkulmassa, löytyy toimeensa tarttuneena työyhteisömme hyvä tyyppi, metsuri Vesa Riekki. Vastuuntuntoinen ja helposti lähestyttävä työkaveri, joka hyvätahtoisen huumorin sävyttämänä välittää ja ylläpitää rehtiä metsämieshenkeä työyhteisössään.
Satoi tai paistoi, Vesan voi kuulla hyvätuulisena kannustavan muitakin onnistumaan työssään. Vuosien ajan hän on toiminut muun muassa nuorten kesäistuttajien ohjaajana välittäen myönteistä kuvaa niin metsäalasta kuin työnteosta tulevaisuuden tekijöille. Monipuolisen työhistorian tuomalla kokemuksella Vesa selviytyy vastaantulevista tilanteista epäröimättä ja sujuvan oma-aloitteisesti.
Kansanomaisen ja rakentavan otteensa myötä Vesa on toiminut myös aktiivisena linkkinä Metsähallituksen sekä asiakkaiden ja sidosryhmien välillä, ja näin edistänyt niin työyhteisönsä kuin metsäalan asioita toimillaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Tuomas Moilanen, metsänhoitoesimies, Metsähallitus Metsätalous Oy, puh. 040 632 4226 
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.