Keminmaalaiselle metsäasiantuntija Pirkko Saastamoiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 11.04.2023

Laania Oy:n keminmaalaiselle metsäasiantuntija Pirkko Saastamoiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Konetyö Niemelän urakoitsija Mika Niemelä, Laania Oy:stä operaatioasiantuntija Matti Korhonen, puunhankintapäällikkö Timo Marttila, metsäasiantuntijat Heli Muotka ja Emilia Pekkala sekä resurssipäällikkö Matti Pesiö.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:
”Pirkko on laajan osaamisalueen omaava rautainen metsäalan ammattilainen. Yhteistyö metsänomistajien, yrittäjien ja metsäalan organisaatioiden kanssa on Pirkolle luontevaa. Pirkon ammattitaidon "hedelmistä" hyötyy Meri-Lapin metsien lisäksi paikallinen väestö, yritykset ja työkaverit. Pirkko on ajan hermoilla ja joskus aikaansa edelläkin. Uusien työkavereiden perehdyttäminenkin onnistuu leppoisassa ilmapiirissä.

Pirkon kanssa on helppo keskustella kaikista asioista ja neuvoa voi kysyä melkein mihin tahansa asiaan. Pirkko ei myöskään pelkää ottaa hoidettavakseen haastavia tai hankaliakaan asioita. Hänellä on rautaiset hermot ja Pirkko jaksaa vastata samoihinkin kysymyksiin useampaan kertaan. Perehdyttäjänä Pirkko on loistava, koska Pirkko esittää asiat selkeästi ja aina sanoo, että saa soittaa, jos on kysyttävää. Hänen asiantuntijuutensa ja ”hyvän tyypin -luonteensa” ovat metsäasiantuntijan tärkeitä elementtejä. Näiden ansiosta on erittäin helppoa ja luontevaa olla Pirkon perehdytyksessä."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Timo Marttila, puunhankintapäällikkö, Laania Oy, puh. 050 598 8194
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.