Vaihto-opiskelu Skotlannissa

keskiviikko, 27.03.2019

Vaihto-opiskeluni toteutui syyslukukaudella 2018 Skotlannin Invernessissä (University of Highlands and Islands). Kokonaisuudessaan olen hyvin tyytyväinen omaan valintaani. Ilmapiiri opiskelijoiden kesken oli hyvin miellyttävä. Lisäksi ihmiset olivat helposti lähestyttäviä ja ystävällisiä. Matkan aikana sain monia hyviä eri kansalaisuuden omaavia kavereita, joiden kanssa oli mukava reissata ympäri Skotlantia.

Itse opiskelen Suomessa metsätaloutta Tampereen ammattikorkeakoulussa. Metsätalous on hieman erilaista Skotlannissa kuin Suomessa, joten oppia oli usein hyvä miettiä monelta kannalta. Kuitenkin esimerkiksi ilmastonmuutoksen myötä tietyt metsätuhot ja tuholaiset voivat levitä myös Suomeen aiempaa laajemmin, jolloin lähestymme Skotlannissa omaksumiamme tietoja.

Kokemukseni perusteella rohkaisisin omalta osaltani opiskelijoita, joilla on mahdollisuus lähteä vaihtoon hyödyntämään sitä tilaisuutta.

Lisätietoja:

Opiskelija Samu Suoninen samu.suoninen(a)hotmail.com

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.