Metsäasiakasvastaava Esko Häkkiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 15.02.2019

UPM Metsän kotkalaiselle metsäasiakasvastaava Esko Häkkiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsä Groupin metsäasiantuntija Riitta Hakkarainen, UPM Metsän pääluottamusmies ja metsäasiakasvastaava Juha Hiltunen, Etelä-Karjalan Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntija Pentti Immonen, UPM Metsän metsäasiakasvastaava Taina Lonka sekä Meto – Metsäalan Asiantuntijat ry:n neuvottelupäällikkö Markku Varis.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Esko on rehti, reipas ja iloinen metsämies, 
joka tsemppaa kaikkia metsäläisiä arjen töissä keskellä jatkuvia muutospaineita. Hän näyttää omalla ahkeralla työllään esimerkkiä meille muille tekemällä työnsä vaatimusten mukaisesti sekä kohtelemalla herrasmiehen otteella ystävällisesti niin asiakkaita kuin työkavereita. 
     Esko on pitänyt itsensä ajan hermolla työelämän jatkuvassa kehityksessä, oppinut uutta ja kannustanut kaikkia samaan. Hän on kantanut vastuuta luottamusmiestoiminnassa oikeudenmukaisesti sekä työnantajaa että edustamiaan jäseniä kohtaan; ensin pitää ottaa asiasta selvää ja sitten vasta ottaa kantaa, ja sopien edetä asioissa. Hän osaa myös antaa kiitosta ja on positiivisella asenteellaan auttanut työyhteisöä muutosten tapahduttua - aina löytyy jotain hyvää, mutta voi myös rohkeasti ehdottaa parannuksia.
    Esko kannustaa pitämään huolta itsestään sekä työssä että työajan ulkopuolella henkistä
hyvinvointia korostaen: työ, vapaa-aika ja lepo pitää olla tasapainossa. Hän on myös kouluttautunut työsuojeluasioissa sekä erilaisissa ammattiyhdistyksen järjestämissä koulutuksissa. Luonto on Eskon voimavara, melomalla merellä tai muilla vesistöillä huolet ja murheet unohtuvat. Aina ei tarvitse olla tavoitettavissa
.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja: 

Metsäasiakasvastaava Taina Lonka, UPM Metsä, puh. 0400 169 587

Toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, puh. 050 598 9920

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.