Mikkeliläiselle metsäasiantuntija Vesa Hyyryläiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 20.06.2019

Metsä Groupin mikkeliläiselle metsäasiantuntija Vesa Hyyryläiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön valtakunnallinen ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsä Groupin tuotantopäällikkö Pasi Arkko, palveluneuvoja Riitta Auvinen, piiripäälliköt Jyrki Husu ja Jari Makkonen, harjoittelija Emma Mäkelä sekä jäsenpalveluiden metsäasiantuntija Markku Paananen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: "Erityisesti se aktiivinen työ, jota Vesa on tehnyt harjoittelijoiden mentorina, on lisännyt tietoutta metsäalasta ja vahvistanut alan mainetta hyvänä työpaikkana. Tämä on tärkeää osaavan ja motivoituneen henkilöstön saamiseksi. Vesan mukana on ollut niin kotimaisia kuin ulkomaisia harjoittelijoita, mm. saksalainen Matias. Myös ulkomaiset vierailuryhmät, kuten Misawan sahan vieraat, ovat saaneet nauttia Vesan asiantuntevasta opastuksesta suomalaisten metsien hoitoon.

Vesa on luonut hyvää yhteishenkeä mm. toimimalla pikkujoulussa kitaraa soittavana joulupukkina. Useampi metsäalan henkilö on kuullut Vesan esittämänä kuuluisan "Metsurin koira" -kappaleen. Toimistolta maastoon lähtiessään Vesa toteaa savolaiseen tapaan: "Nyt pitää lähteä hankkia loukuttamaan". Toteamus saa kuulijat hyvälle tuulelle.

Vesan taito kuunnella on poikkeuksellisen vahva. Harvoin hän tuo itseään esille, vaan pyrkii olemaan aktiivinen taustavaikuttaja. Metsäala tarvitsee nyt ja jatkossa Vesan kaltaisia "hyviä tyyppejä" viemään oikeanlaista tietoutta metsäalasta ammattilaisten ja kansalaisten keskuuteen.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
Lisätietoja:
piiripäällikkö Jyrki Husu, Metsä Group, 0500 166 179
toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.