Pudasjärveläiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Maria Pesiölle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 02.04.2020

Suomen Metsäkeskuksen pudasjärveläiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Maria Pesiölle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksen työntekijät: metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Laila Hökkä, asiakkuusasiantuntija Kirsi Järvikylä, sovellusvastaava Minttu Koponen, metsäneuvoja Markku Paloniemi ja metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Tarja Rinta-Hynnilä.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: "Metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Maria Pesiössä yhdistyvät rautainen ammattitaito ja kyky kohdata asiat ja asiakkaat ihmisläheisesti. Omalla iloisella otteellaan Maria on aina valmis auttamaan asiakkaita ja työkavereita. Marian hymyilevä ääni ja ripeät otteet ovatkin parhaimmillaan Metsäkeskuksen asiakastuessa, jossa hän palvelee asiakkaita puhelimessa, sähköpostilla ja chatissa. Marialla on erityinen myötäelämisen ja empaattisuuden kyky kaikenlaisten asiakkaiden ja asioiden kanssa ja näin asiakas tulee kuulluksi ja Maria saa vietyä asioita eteenpäin. Maria on työkaverina ilopilleri. Hän omaksuu uudet tehtävät hetkessä ja on valmis opastamaan niissä työkavereita. Maria ei pelkää muutoksia ja uusia haasteita, vaan tarttuu niihin innolla ja näkee niissäkin kasvunpaikan ja mahdollisuudet. Marian apuun voi luottaa ja hänen puoleensa on helppo kääntyä niin pienissä kuin isommissakin asioissa. Vaikka töissä olisi kuinka kiireistä, Marialla on aina aikaa kuunnella ja auttaa työkavereita. Maria on ehdottomasti työyhteisön hyvä tyyppi!"

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:

sovellusvastaava Minttu Koponen, Suomen metsäkeskus, puh. 050 309 6522

palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400 88 2022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.