Saarijärveläiselle lavetinkuljettaja Tapani Piesaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 11.11.2019

Metsä-Multia Oy:n saarijärveläiselle lavetinkuljettaja Tapani Piesaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
 
Stipendiä esittivät Versowoodin metsäasiantuntija Teija Hyytiäinen-Koskimäki, Metsä Groupin operaatioesimies Esa Pienkellomäki, Metsä-Multian operaatioesimiehet Hannu Kumpula ja Pasi Niemelä sekä toimitusjohtaja Aki Laaja.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Tapani hoitaa oman tonttinsa hienosti, hän on joustava, rehti ja aina auttavainen. Tapanin tekemät lavettisiirrot sujuvat mallikkaasti ja siinä ohessa hän auttaa muita tuomalla tarvikkeita toimipisteiltä koneenkuljettajille. Tapani luo joustavuudella positiivista ilmapiiriä ja on hyvin kannustava nuoremmille työntekijöille. Hän on oikea ratkaisukeskeisyyden ilmentymä. Kertaakaan metsätyömaan aloitukset eivät ole viivästyneet lavettikuljetusten takia. Esimerkiksi sahayhtiö joutuu kiihdyttämään ja jarruttelemaan korjuuta tai siirtymään työmaakohteilta toiselle vuoden aikana useita kertoja. Tämän toimintatavan Tapani on omaksunut hienosti. Koneensiirroissa ei ole tapahtunut yhtäkään vahinkoa eikä ole rikottu teitä, vaikka lavetti onkin aina se ensimmäinen painava kuljetettava savotalle. Tapani on kuljetuspuolen hiljainen ammattilainen."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja: 
johtaja Kai Laaja, Metsä-Multia, puh. 0400 342 629
kehityspäällikkö Anne Manner, Metsämiesten Säätiö, puh. 050 565 1553

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.